Urmessen arrangeres i andre etasje på brygga. Det er utstillere fra store deler av Trøndelag.

- Jeg håper det kommer flere lokale utstillere neste gang for det er mange flinke mennesker på Hitra og Frøya, sier Ann-Karin Hanssen som står bak arrangementet.

Andreetasjen på Hopsjøbrygga skaper en perfekt atmosfære for dette arrangementet som har temaet urtiden.

Hekseklubben Ryk og Reis

I et hjørne har Hekseklubben Ryk og Reist stilt seg til. Dette er en gjeng driftige damer som har en løsning på det meste. De selger ulike steiner og krystaller, smykker og lamper laget av himalayasalt.

- Lampene er rensende og samler ikke støv, forteller Annlaug Johansen.

Sammen med seg har hun Hildegunn Lian, Ingunn Grøten og Oddrun Coldevin. Damene holder til på Ørlandet, og påstår at de har kommet hit på et kosteskaft. De tilbyr også mer alternative tjenester som dyretolk og husrens. Sistnevnte går på å fjerne negative energier fra et hus.

Oddrun Coldevin i Hekseklubben Ryk og Reis, har lest tarotkort i over tjue år og treffer skremmende godt på det hun leser ut av kortene. Hun legger ut kortene i et mønster som skal ligne et keltisk kors. Ut ifra kortene kan hun se ting i fra fortiden, nåtiden og fremtiden.

Glasskunst og maleri

Kari Solberg er en kunstner fra Trondheim som maler akryl- og oljemalerier. Hun er født i Bergen, men har bodd nesten hele livet i Trondheim.

- Jeg er en allsidig kunstner så jeg tar også på meg oppdrag i tillegg til å male egne bilder, sier Solberg.

I utstillingen hennes har hun med seg to portrettbilder av hunder hun har malt på bestilling. Hun lar seg inspirere av det meste, men det er det vakre og det som rører henne i livets små og store hendelser hun ønsker å formidle.

Solberg har sammen med en rekke andre kunstnere et atelier som heter Kunstlåven i Trondheim. Sammen med seg på Hopsjøbrygga har hun Torgunn Sundli som driver med glasskunst. Hun maler også vanlige bilder, og begynte med glassmaling i 2002.

- Det var mannen som sparket meg i gang etter mange år der malingen har ligget på hylla, forteller Sundli.

Indianerne - det glemte folket

Den som kommer nærmest urtiden av utstillerne er Olav Ramirez Husby. Han selger håndlagede artikler av indianere, der overskuddet går uavkortet tilbake til indianerne. Særlig til Lakota indianerne i staten Sør-Dakota i Amerika.

- Indianerne er det glemte folket, og de har blitt fratatt sitt rettmessige land og undertrykt i mange hundre år, forteller Husby.

Han har et glødende engasjement for indianerne og har selv reist mye blant indianerne og kjent nøden deres på kroppen.

- Jeg kjøper kunsten av indianerne og selger det i Norge og det overskuddet jeg tjener går tilbake til indianerne, ikke alltid de samme som jeg kjøpte artiklene av i utgangspunktet, men i hvert fall tilbake, sier Husby.