Lindesnes Trekkspillklubb gir seg ikke om de får avslag på å spille fra scenen i Den Norske Opera og Ballett.  Etter flere spontane pressekonferanser med solid dekning i norske medier, slapp de endelig til i 2010, med to fulle hus og stormende jubel i finkulturens høyborg i Bjørvika.

Dette er også gjengen som helt spontant bød dronning Sonja opp til bryggedans, da kongeparet var til stede under åpningen av Spangereidkanalen i 2007.

I helga er det premiere på feelgood-dokumentaren «Med trekkspill til Operaen» på vel 50  kinoer over hele landet. En av disse er Hitra kino hvor filmen settes opp søndag.

Operaen - folkets hus?

Filmen handler om den evige kampen mellom folkelig bygdekultur og storbyens finkultur.

- Hvorfor skal ikke vi få slippe til i Operaen? Det er jo Folkets Hus!, hevdet de ivrige medlemmene i Lindesnes Trekkspillklubb allerede i 1998.

Etter hvert ble det søknad til både kulturminister og operasjef. Operasjef Bjørn Simensen avslo med begrunnelsen:

”Huset bør brukes til sitt formål, nemlig musikk med kunstneriske ambisjoner!”

Men trekkspillerne hadde på ingen måte tenkt å gi opp kampen. Fra utallige konserter og show i inn- og utland visste de at de hadde et stort publikum med seg.

Etter 12 års kamp lyktes endelig Lindesnes Trekkspillklubb. I 2010 var kontrakten i havn, og det ble to fullsatte forestillinger i Bjørvika.

Oppskriften på suksessen er, ifølge daglig leder Rolf A. Eikaas, enkel:

- Vi følger vår musikalske leder, og så begynner vi på likt og slutter på likt. Og så holder vi oss innafor akkorden, akkurat som i jazzmusikken.

SE INNSLAG PÅ YOUTUBE