I fjor inviterte online-spillet Lyderia og rapperen Don Martin barn over hele Norge til å hjelpe ham med å skrive låt om landet vårt. Ti år gamle Joel fra Frøya var en av dem som kom helt til topps i konkurransen med sitt bidrag om krabbefabrikken på hjemplassen.

-Vi leste om rappekonkurransen til Don Martin og Lyderia på nett, forteller pappa Robert gjennom en pressemelding fra Lyderia. De var på jakt etter en fin måte for Joel å holde norsken ved like mens de bodde i Costa Rica over vinteren. Joel og pappa Robert syns det er veldig morsomt at bidraget vant.

Hans linjer om oppveksten er nå er blitt en del av den nye låta til Don Martin (mest kjent rap-gruppa Gatas Parlament) , «Lyden av Lyderia». Familien er tilbake i Norge, men bor nå på Stokkøya på Fosen.

Utdrag fra teksten

Det kom inn hundrevis av bidrag i fra overalt, vi blanda sammen

plukka ut de beste og så kokte vi opp denne sangen

Det ble til en ferd og mange låter man kan lage

Fra bakkar og berg til øya Frøya ut i havet

Der vokste Joel opp på krabbe-fabrikk,

og skriver i dikt om hvordan morra jobba som strikk

Mens havet lå blikk så ble det musikk av

hvordan han skrevet om stedet som sitt

Hør låta / se video på Lyderias Facebooksider

Over 2000 bidrag

Over 2000 Lyderia-spillere deltok i konkurransen, og av disse plukket Don Martin ut tre heldige vinnerbidrag.

- Det kom inn veldig mange tekster! Fra de plukket vi ut de 100 beste som vi jobbet videre med, og fra mange av dem er det biter og deler som ble med i låta. Til slutt trakk vi tre vinnere som vi brukte mer av teksten til inni låta. Det var kult å lese hvor mange folk som representerte stedet sitt på så mange forskjellige måter. Håper de fortsetter å skrive, forteller Don Martin.

Etter å ha plukket ut tekstene har Don Martin sammen med artisten Louts (Maria Karlsen) satt sammen alle ordene og tekstene til en sammenhengende fortelling som oser av inspirasjon fra de unge bidragsyterne.

I tillegg til Joel er klassevenninnene Juni, Andrea og Anna fra Tromsø og Ada fra Bergen premiert i samme konkurranse.

Prisbelønnet nettspill

Lyderia er et onlinespill om musikk for barn og unge i grunnskolealder. Spillet ble lansert 23. september 2015 og er produsert av Rikskonsertene og Creuna. Spillet har over 15.000 registrerte brukere per dags dato og over 800 av disse er musikklærere fra hele landet.

I vår har Lyderia mottatt en rekke priser. Blant annet har tjenesten vunnet «Beste nettspill» i det som regnes for nettverdenens Oscar-utdeling, The Webby Awards, mottatt Merket for god Design og vunnet gull i Gulltaggen.