I vår dukket det opp et album på Spotity kalt ”Return to Sherwood”, hvor Trond Lysaanes fra Hitra forener krefter med Andrew Dawes fra Wales.

- Jeg møtte Andrew under et årlig treff for bandet ”The Alarm” som spilte for oppvarming for U2. Vi fant tonen og bestemte oss for å lage en plate sammen. Den første ble vi sånn halvveis fornøyd med, mens den andre er da Sherwoodplata, som vi har ute nå. Som amatører er vi veldig fornøyd med forsøk nr 2. Så skal vi prøve å få til en tredje plate for å fullføre trilogien til neste år, forteller Lysaanes.

- Minner om Bob Dylan

Han beskriver musikken som en slags folkemusikk blandet med rock.

- Jeg liker å kalle det alternativ folkemusikk, siden vi har både viser og litt rockede sanger med kassegitar.

En anmeldelse av de to av Nottinghampost konkluderer med at Lysaanes har stemme som minner om Bob Dylan. De skriver:

”Trond's voice was reminiscent of Dylan at times and Andrew's more traditional British vocals offered an excellent contrast with some quality harmonies in support.”

Oppfyller endelig musikerdrømmen

Her er duoen på Ila Brannstasjon hvor de skal lansere sitt nye album. I mellomtiden kan du sjekke de ut på musikktjenesten Spotify. Foto: Steinar Solberg.

Lysaanes får endelig i voksen alder gjort det han alltid har drømt om, med flere musikkprosjekter på hobbybasis.

- Fra jeg var liten har jeg alltid drømt om å stå på scenen og spille musikk. Jeg er 42 år nå, så det er på tide å bli musiker nå, ler han.

7. juni skal han og waliseren holde en konsert på Ila brannstasjon i Trondheim for å gi ut ”Return på Sherwood” på plate også.

- Det gleder vi oss mye til. Det betyr mye for oss amatører som jeg kaller oss.

Støttekonsert for Nepal med Terje Tysland

I tillegg har musikern fra Sandstad et annet band kalt ”In Other News”. Her spiller han egne sanger med Steinar og Espen Solberg fra Hitra.

- Det er en del likt fra det jeg og Andrew gjør, men her er det mine sanger vi spiller. Og så er det blant annet elektrisk gitar som gir litt annen stemning, beskriver Lysaanes.

- Allerede på onsdag har vi en støttekonsert for ofrene i Nepal, så jeg håper så mange som mulig tar turen dit. Terje Tysland og Jakob Margido Esp som har Flettfrid-karakteren skal også være der, så jeg tror det blir god stemning for en viktig sak, sier han til slutt.