Som resten av skolen er skolebiblioteket ved Strand oppvekstsenter nyoppusset. Men innholdet i biblioteket stod ikke lenger i stil til de nye lokalene. Bøkene var gamle, og fristet ikke de unge leserne. Savnet etter nyere bøker var stort, men et slunket budsjett kunne ikke imøtekomme elevenes ønsker.

Tok grep

Det er seks elever fra 6. og 7. trinn som står for den daglige driften av skolebiblioteket. Skolebibliotekets assistenter tok grep, og sendte inn en søknad til Lions og Sandstad NKS for å be om midler til nye bøker. Svaret de unge fikk var positivt, og nå er nye bøker straks klare for bokhyllene.

- Vi spurte litt rundt i klassene hvilke bøker de ønsket, og tipsene vi fikk inn tok vi med oss til Venke som er skolebibliotekar. Det er hun som har kjøpt inn bøkene, forklarer skolebibliotekarassistent Vilde Børø Larsen.

Lesestund

Det er full aktivitet i skolebiblioteket når lokalavisen er innom. Elevene på 5.trinn er faddere og leser høyt for førsteklassingene. Lesestund står på timeplanen annenhver uke, en aktivitet både de yngste og de eldste barna setter pris på. Biblioteket brukes hyppig av samtlige elevene ved skolen. Her foretas boklån både til lesing i skoletid og fritid. Men nå gleder barna seg til at de nye bøkene blir klare for lesing.

- De nye bøkene vil være klare til utlån så fort vi får lagt de inn i datasystemet vårt. Vi jobber så fort vi kan med det, forteller Ida Emilie Vedø og som også er assistent i biblioteket.

Legges ut for salg

Når de nye bøkene kommer inn i hyllene må de gamle vike plassen. Tirsdag 24. mars arrangeres den årlige grendakvelden ved Strand oppvekstsenter, og noen av de gamle bøkene vil da legges ut for salg.

- De kommer til å koste bare fem kroner, så alle har nok råd til det, mener Vilde.

- Er det noen av de gamle bøkene du kunne ha lyst på selv?

- Nei, men det er flere av de nye vi har fått inn som jeg kunne ha tenkt meg, ler Vilde

Kim og Malwina koser seg med en bok.
Alma i 5.klassse leser for Karine i 1.klassse.