Finnes det en eller flere i øyregionen som fortjener Wenche Foss`Ærespris 2011?  Fabian Stang ber om hjelp til å finne kandidater som har gjort seg fortjent til å motta prisen som bærer hans mors navn. Æresprisen deles ut i Oslo 8. desember.

Wenche Foss døde den 28. mars i år, men æresprisen lever videre i hennes navn. Juryen har valgt å be om hjelp fra hele landet til å finne frem til den kandidaten som skal motta den første prisen etter Wenche Foss døde.

- Mor hadde venner over hele Norge, og hun ville satt stor pris på at vi nå går helt ned på grasrota for å finne kandidater til æresprisen, sier Fabian Stang, Wenches sønn og ordfører i Oslo.

Prisen er på 100.000 kroner. Den kan deles på flere mottagere. Denne gangen blir halve prisen utdelt til en person eller organisasjon som blir foreslått gjennom lokalaviser over hele landet. Den andre halvdelen vil offentliggjort sammen med ildsjelprisen 8. desember.

Wenche Foss` Ærespris ble innstiftet av Se og Hør og Aller Media i 2009. I juryen sitter Fabian Stang, Ellen Horn (tidligere kulturminister og leder for Riksteatret) og Harald Haave (sjefredaktør i Se og Hør).

- Vi vet at det finnes mange personer og organisasjoner landet rundt som gjør noe helt spesielt for andre. Mor hadde selv et sterkt engasjement og et stort hjerte. Jeg er helt sikker på at vi får forslag på kandidater som gjør den samme viktige jobben som mor gjorde, men kanskje på en annen arena og med færre tilskuere. De har til felles med mor at hvert lille bidrag er like viktig, at de utgjør en forskjell, sier Fabian Stang.

Sjefredaktør Harald Haave i Se og Hør er glad og stolt over at prisen denne gangen skal favne bredere enn tidligere.

- Wenche står for oss som et symbol på glitter og glamour, men i virkeligheten var hun jordnær og opptatt av de nære ting. Akkurat som mange tusen kvinner og menn rundt i landet som gir av seg selv for å hjelpe andre. Wenche trivdes like godt ved kjøkkenbordet hos en gammel kone på Vestlandet som i salongene på Continental i Oslo. Hun var ekte og folkelig, sier Haave.

Send ditt forslag med begrunnelse og kontaktinfo til: wencheprisen@shf.no