Etter at det ble besluttet å bygge brannstasjon på tomta hvor Frøyafestivalens ti første år er blitt arrangert, har arrangør og festivalsjef Hallbjørn Stenhaug måttet se seg om etter et annet område å arrangere øyregionens største kulturhappening i år. Festivalsjefen forteller at Frøyafestivalen har fått tilbud om tre ulike områder, og at man har bestemt seg for en av disse.

- Vi har fått tilbud tre gode områder, som hver for seg kan brukes i årene framover. Jeg ikke ennå si hvilket område vi ønsker å bruke, da jeg først vil ha en samtale med lensmannen og politiet omkring dette. Men uansett blir det et område som blir minst like god som vårt gamle område på Siholmen, sier Stenhaug.

Han har vært festivalsjef i alle ti årene og forteller at det ikke var opplagt at han ville fortsette etter fjorårets jubileumsfestival.

- Etter et vellykket 10-årsjubileum, var det vanskelig å si nei til å fortsette som festivalsjef. Spesielt de mange dyktige frivillige kom med uttallige oppfordringer om at jeg skulle fortsette. Til slutt ble jeg enig med meg selv om å prøve å skape muligheter for å fortsette, ikke minst økonomiske. Jeg fikk raskt positive tilbakemeldinger fra SalMar og Leif Inge Nordhammer. Og da Frøya kommune og Sør-Trøndelag Fylkeskommune også lovte fortsatt økonomisk støtte, gikk jeg igang med forberede Frøyafestivalens framtid. Det gjelder jo ikke bare festivalen i 2017, men vi må jo legge en strategi så vi er sikre på at Frøyafestivalen kan fortsette i mange år framover, sier han.

Stenhaug mener det nye festivalområdet gir nye muligheter.

- Et nytt område gir oss også muligheter for å gjøre små endringer, som vi håper alle synes er forbedringer. Men festivalkonseptet som vi har brukt de ti første årene fortsetter. Det blir en tre-generasjonsfestival med gode artister, kortreist mat og drikke. HS festivalen står for Hyggelig Samvær. Vi ønsker at fastboende og utflytta frøyværinger bruker festivalhelga som årets  store ”slektsstevne” ; årets happening i hele regionen, sier han.

Sjekk vår samleside med saker fra Frøyafestivalen

Årets artist-rekke vil festivalen offentliggjøre samtidig med at man lanserer nye nettsider rundt 1. mai.

- I fjor brukte vi 1 million ekstra på artister – da det jo var et jubileumsår. Men det var muligens å ”skyte gråspurv med kanoner ”. Flere av de utenlandske toppnavnene fikk vel ikke den oppmerksomheten de fortjente. Så derfor har vi i år lyttet litt mer til hva lokalbefolkningen helst vil se og høre, sier Stenhaug og sier det i år vil bli en blanding av unge lokale artister, norske toppartister og «også et stort internasjonalt band som turnerer over hele verden».

- Det er også gledelig at veldig mange artister som har spilt hos oss tidligere, kontakter oss for at høre om de får lov til å komme tilbake. Derfor har vi år et par gjengangere som jeg vet publikum ser frem til å høre igjen. Men det kommer også et par store norske artistnavn som ikke har spilt særlig mye i Trøndelag, sier festivalsjefen.

Over 9.300 liker lokalavisa på Facebook