«Havet. Uendelig, trøstende, forrædersk, lokkende.

Under den speilblanke overflaten lurer enorme krefter, som brått kan forvandle det fredfylte til noe rasende og vilt.

Havet gir plass og rom til store tanker, og har til alle tider vært en inspirasjonskilde for diktere og komponister. Konserten Havklang tar for seg ulike nordiske tolkninger av det evige blå». Slik beskrives konserten som konserten som holdes på biblioteket i forbindelse med Hitra kulturfestival, onsdag.

Det blir musikk av Grieg, Sibelius, Backer-Grøndahl, Alnæs, de Frumerie og Nyström, til tekster av Krag, Garborg, Vinje, Wergeland, Lagerkvist, m.fl.

Med sopran Ingrid Vetlesen og pianist Marita Kjetland Rabben.

Ingrid er utdannet på konservatoriene i Tromsø og Stavanger, i tillegg til Operaakademiet i København, og Marita  har sin utdannelse fra Grieg-akademiet i tillegg til Musikhochshule Freiburg in Breisgau og Institutt for musikk, NTNU. Begge er ettertraktede solister og kammermusikere på både egne og andres prosjekter. Begge utøverne elsker naturen og søkte seg dit da landet stengte ned i 2020. Det ga fullstendig mening for begge å arbeide med musikk som var direkte koblet sammen med naturen, både tematisk og poetisk, og idéen om Havklang var født. For å optimalisere konseptet spilles konserten utelukkende i ulike havgap. Til nå har det vært på Sør- og Sørvestlandet; Lindesnes Fyr, Lista Fyr, Utstein Kloster, Lillesand, Skåtøy, Tromøy (Arendal), Falnes (Skudeneshavn), Valestrand og Lyngør.

I februar 2023 besøker Havklang Ørland kultursenter i tillegg til Hitra kulturfestival.

Havklang er støttet av Norsk Kulturråd, Creos Vederlagsfond og FFUK.