Elise Nilsen Boneng (11) kom til UKM Frøya, som pågår i Frøyahallen i dag, med ei tegning som måler over 30 meter. 110 ark som til sammen forestiller en stor by, er hennes kunstneriske bidrag - blant mange - i dag.

- Jeg begynte for fire år siden med to ark og tegnet en by. Men det ble litt kjedelig, for det hadde jeg gjort så  mange ganger før. Så da kom jeg på å bygge byen enda lenger, forteller 11-åringen til lokalavisa. Som tenkt, så gjort. Den detaljerte tegninga har etterhvert utviklet seg til en svær by, med alt det Elise mener byen bør inneholde; fabrikker, skoler, butikker og med masse folk.

- Jeg er ikke sikker på hvor mange innbyggere byen har, men jeg har tegnet inn folk overalt, forteller Elise, som slett ikke har tenkt å gi seg her.

- Jeg skal fortsette å tegne på byen, for det er veldig artig å tegne by. Jeg håper å få verdens lengste tegning, sier hun med et smil.

Blant de mange utstillerne, møter vi også Thacsanee Ar-Sakbaa, som stiller ut fotografiet "Life as photography".

- Jeg fikk lyst til å melde meg på fordi det er veldig artig å holde på med fotografi og har lyst til å vise fram hva jeg kan, forteller Thacsanee om bildet sitt. Fotoet har hun bearbeidet i dataprogrammet Photoshop.

Nå klokka 14 begynte andre og siste del av scene-framføringene under årets UKM. Tolv innslag skal vise seg fram for publikum, før dommerne klokka 15 skal møtes og avgjøre hvem som skal få Coop-prisen og hvem som skal gå videre til fylkesmønstringa.

Thacsanee Ar-Sakbaa stiller ut fotografiet "Life as photography".