Etter suksessen med «Oklahoma!» i sommer, kunne ikke Gunhild Hjertaas og Kari Wist Holmen vente med å spille teater på gården Hjertåsen igjen. Og det slipper de. 18. desember har stykket «Jul i Hjertåsen», skrevet av både Hjertaas og Holmen, premiere i fjøset.

Fokuserer på andre goder

Jul i Hjertåsen er et musikkteaterstykke om jula i gamletida. Vi møter Johanna, Musguten og Nissepia som må legge hodene i bløt for å holde julestemninga oppe når selveste «amerikastjerna», som skal henge i fjøsvinudet, er forsvunnet. Det er Hjertaas selv som har rollen som Johanna.

- Vi ønsker å lage en varm og magisk time. Noe som korter ned ventetida før jul, og som fokuserer på andre goder enn de materielle, forteller Gunhild Hjertaas.

Blir en del av opplegget for barn

I samarbeid med Berti Strøm på vegne av skolene, blir teateret lagt inn som en del i barnehagenes og småskolens opplegg før jul.

- Gode teateropplevelser for barn vil være med på å gi kunstnere et næringsgrunnlag for framtida. Vi vil bidra til det, sier Gunhild Hjertaas, som dessuten spilte rollen som Maren i 2009 i oppsetninga med samme navn.

Les om og se bilder fra sommerens Oklahoma-forestilling i Hjertåsen: Western-liv i Hjertåsen