Etter at det ble bestemt at den gamle festivaltomta på Siholmen skal bli plass for den nye brannstasjonen, har "alle" regnet med at dette betød slutten på Frøyafestivalen på Siholmen. Selv festivalsjefen sjøl, Hallbjørn Stenhaug, har trodd det og har vært på jakt etter andre steder å arrangere den store folkefesten på. Helt inntil denne uka, da han har vært på befaring på andre/nedre deler av Siholmen. Og funnet ut at - ja, Siholmen blir lokalitet for Frøyafestivalen også videre framover.

- Jeg er litt overrasket over at jeg ikke har sett dette før, medgir Stenhaug overfor lokalavisa. For bare et kort steinkast fra området hvor festivalen har vært arrangert i ti år, mener han det er enda bedre forutsetninger for å lage en god festival. Mellom den røde bryggerekka, over parkeringsplassene og bort til den gamle hurtigbåtkaia er det god plass til å arrangere festival, mener den erfarne arrangøren.

- Helge Gåsø og jeg hadde en femårig avtale om bruk av Siholmen til festivalen. Da det ble bestemt bygging av brannstasjon, regnet jeg med at vi ikke lenger hadde et festivalområde på Siholmen. Da Helge grunneier sa at hans intensjon er å oppfylle avtalen - og når jeg nå ser området - så ser jeg jo at det ikke er noen grunn til at heller ikke jeg skal oppfylle min del av avtalen. Her er det faktisk enda bedre område enn der vi har vært før, syns Stenhaug.

Denne uka har han vært på befaring på Siholmen og hos en annen tilbyder av festivaltomt (uten å ville gå inn på hvor dette er). Torsdag morgen bestemte han at Frøyafestivalen fortsetter på Siholmen, dog altså litt forflyttet.

- Da vi kom ned dit, så jeg med det samme at her er det bedre enn den tidligere plassen. Det var litt overraskende for meg også. Det går på mange ting; Området er større, mer avskjermet og vi kan ha større hovedscene, noe flere av årets artister har krevd. Området er helt ideelt med tanke på de behovene vi har, sier Stenhaug.

At festivalen forblir i samme område, tror han er bra også for posisjonen og tilhørigheten festivalen har skapt gjennom de ti første årene.

- Frøyafestivalen ble født på Siholmen, og i publikums øyne og ører er festivalen forbundet med Siholmen. Vi hadde ikke fortsatt her om vi ikke var sikre på at det var det beste. Og derfor var det positivt at vi anser dette området som vesentlig bedre enn der vi har vært fram til nå.

Så langt har festivalledelsen kunngjort at bergenske Kurt Nilsen og britiske 10CC blir headlinere på årets festival.