Stadig flere benytter seg av kinotilbudet ved kinoene på Hitra og Frøya. Hitra kino kan summere med det høyeste publikumstallet noensinne. 5474 besøk i løpet av 2015 er et godt resultat, og nær 800 flere enn året før.

- En årsak til det gode publikumstallene er at vi har vist langt flere filmer i 2015 enn noen gang tidligere. I fjor hadde vi 209 forestillinger mot 153 i 2014, melder kultursjef Omar Pleym.

De to best besøkte filmene er begge norske. ”Bølgen” troner på topp tett etterfulgt av ”Solan og Ludvig – Herfra til Flåklypa”. De neste filmene på besøkstoppen er ”James Bond”, ”Star Wars” og ”Fast & Furious”.

Også ved Frøya kino er det ”Bølgen” som er den best besøkte filmen. ”Fast & Furios” og ”James Bond” tar de neste plassene på besøksstatistikken. Med 4966 kinobesøk fordelt på 170 kinoforestillinger er daglig leder ved Frøya kultur- og kompetansesenter Håvard Dyrø fornøyd med tallene.

Reklame og digitale billetter

Besøkende ved Frøya kino har allerede høve til å kjøpe billetter digitalt, en mulighet som vil bli tilgjengelig på Hitra i løpet av 2016.

- Det vil ta noe tid å få opp systemet, men vi tenker oss at det vil være tilgjengelig for publikum fra sommeren eller tidlighøsten en gang. Innføring av reklame på kinoen ligger også i planene for dette året, forteller Omar Pleym.