Søndag morgen gikk turen med buss fra Frøya og Hitra til Værnes hvor et fly tok reisedeltakerne til Oslo. Herfra gikk turen videre luftveien til Edinburgh.

Her ble øyværingene hentet med Orklareisers buss og kjørt til Travel Lodge West End Hotel, som ligger like vest for hovedgaten Princes Street ved Water of Leith, elva som renner gjennom Edinburgh.

Mandagen ble benyttet til sightseing sammen med en lokal guide. Turen gikk bl.a. til Edinburgh Castle og havnebyen Leith hvor Royal Yacht Britannia, det britiske kongeskipet gjennom 44 år, ligger.

Dagen ble avsluttet med skotsk aften med middag og folklore.

Tirsdag ble benyttet til å kose seg i det yrende livet i Edinburgh, før dagen ble avsluttet med nok et høydepunkt - Edinburgh Miltary Tattoo. Blant deltakerne her var Hans Majestet Kongens Gardens Musikkorps og Drilltropp. Dette ble en festforestilling av de sjeldne sammen med 8.500 tilskuere.

Onsdag dro øyværingene på utflukt til legendariske Stirling. En times tur fra Edinburgh ligger Royal Stirling, byen med festningen som til alle tider har vært inngangsporten til det nordlige Skottland, og kongelig residens i århundrer.

Fra Stirling gikk ferden nordover til Skottlands eldste whiskeydestilleri - Glenturret. Her ble det omvisning i anlegget og en god innføring i kulturen rundt skottenes gyldne nasjonaldrikk. Etter rundturen blir det selvsagt anledning til å smake på de edle dråpene.

Torsdag gikk turen sørover det gamle vikingsetet Jorvik som dag har fått navnet York. Her ble det et spennende besøk på det prisbelønte vikingemuseet.

Fra vikingtid i York gikk fredag ferden videre opp mot Yorkshire Moors,hedelandskapet som har vært ramme for en rekke tv-serier som -Dyrlegen James Herriot- og   -Med hjartet på rette staden-  .  I Pickering gikk øyværingene ombord på The Heartbeat Railway, damptoget som går til Goathland, eller Aidensfield om du vil. Her kjente de seg igjen fra utallige lørdagskvelder foran tv. Butikker, bilverkstedet, parken framstår som i tv-serien.

Etter den siste natta i Englang kjørte lørdag turistbussen til Newcastle, hvor ferga til Amstersam ventet. Her ble den en hyggelig kveld ombord og flott opphold på dekke i sommervarmen.

Vel framme i Nederland ble det tid til en stopp i den idylliske fiskerlandsbyen Volendam før ferden gikk videre til Bremen for overnatting.

Mandag kjører bussen ombord i ferja i Kiel. Ferja ankommer Oslo tirsdag morgen, og da går ferden videre heim på kjente veier langs Østerdalen og over til Hitra og Frøya.