Teaterensemblet på elleve er på plass i Hjertåsen, prøvene til Sommer i Tyrol er i gang.

- Vi har holdt på i tre dager nå, og gården forvandles sakte, men sikkert til Hotell Tyrol.

Det forteller Gunhild Hjertaas, som er vertinne både i Hjertåsen på Sandstad og i selve teaterstykket, der hun spiller hotellbestyrerinne Josefa i "Sommer i Tyrol".

Musikkteateret i Hjertåsen drives kanskje litt annerledes enn andre teater. Når en skuespiller har prøvefri, er det alltids scenografilaging, plenklipping, eller annet gårdsarbeid som må gjøres.

- Vi har valgt våre skuespillere med omhu. Det nytter ikke å ha med jålete kunstnere på gårdsteater. Her må alle ta i et tak, både på og utenfor scenen, sier Gunhild Hjertaas.

Men lange arbeidsdager krever også noe adspredelse. Her har gutta i ensemblet tatt saken i egne hender. Ved siden av badeturer til Terningsvatnet og koselige kvelder rundt bålet, får gjengen nemlig benytte seg av et hjemmelaga utebad.

- Vi fant et gammelt badekar. Vi gravde ei fyringsgrop og murte inn karet i lekablokker. Nedi har vi lagt planker, slik at det går an å sitte oppi der.

Det forteller Sten Bjørge Hansrud, som ved siden av å være oppfinnsom med det meste en kan finne i kriker og kroker på en gammel gård, spiller rollen som den illsinte hotellkongen Olav Mellomdalen i stykket.

Hansrud er en av de nye tilskuddene til ensemblet. Men publikum som så Oklahoma i fjor vil antakelig kjenne igjen de fleste i Sommer i Tyrol, mener ensemblet.

Selv om alle er dyktige sangere og dansere, er jodling og schuhplattler nytt for de fleste.

- Jeg får nok ikke noen doktorgrad i jodling etter dette, men schuhplattler skal jeg i all fall forsøke å fikse, sier Kim Helge Strømmen. Han spilte cowboyen Curly i fjor. I år vil publikum se han i rollen som den forelska hovmesteren Ludvigsen.

Premieren vil avholdes på Hitra 12. august.

- Vi spiller tre forestillinger på Hitra før vi drar til Innherred og spiller fra 16. til 18. august, forteller Gunhild Hjertaas.

Jenny Kaatz som spiller rollen som den svenske gårdsspavertinnen Jeanett og Kim Helge Strømmen som spiller hovmester Ludvigsen