Beboerne ved Helsetunet på Fillan synger med til Emil Herjes "Hitra", i dét koret Hitterklang gjør sine aller siste forberedelser i forkant årets vårkonsert.

- Viktig å få godkjenning

Dirigent Charlotte Stav forteller at koret før hver jule- og vårkonsert, drar til Helsetunet for å holde en øvingskonsert for og med beboerne der.

- Vi setter stor pris på å få synge ved Helsetunet. Det er en kjempefin tradisjon som vi trives veldig godt med. Det er viktig for oss å få deres godkjenning på at vi synger bra!

Sang handler først og fremst om felleskap og glede, sier Stav.

- Å besøke Helsetunet gir oss muligheten til å dele dette med flere. Å ha øvingskonsert på Helsetunet føles som en vinn-vinn-situasjon, vi får prøve ut sangene våre for et meget lydhørt og vennlig publikum, samtidig som beboerne får et helt kor på besøk.

Fra høsten av skal Hitterklang besøke Helsetunet enda mer, da blir det to ganger per halvår.

Hitterklang hadde et lydhørt publikum, da de gjorde siste forberedelser i forkant årets vårkonsert - ved Hitra Helsetun.

Gjesteartister

Lørdag 14. mai er det klart for Hitterklangs vårkonsert i Meierisalen. Med seg har de denne gang gjestemusikerne Therese Ulvan og Ingolf Jektvik. De har flere musikalske samarbeid med Hitterklang i forbindelse med denne konserten, i tillegg blir det også mulig å høre Jektvik og Ulvan solo.

- På Hitterkveld hadde vi ur-fremføring av Ingolf Jektviks «Visa frå Havmyra» og den blir mulig å høre igjen på vårkonserten. Vi har også gleden av å samarbeide med trommeslager Håvard Sivertsen og bassist Oddvar Hermanstad. Hitterklang lover stor variasjon og noe for enhver smak.

Nye takter

Konserten heter "Nye takter", og det er fordi koret har prøvd seg på mye nytt etter jul, forteller Charlotte.

- Det er stort spenn i sjanger, uttrykk og rytmikk, i tillegg til at de yngste medlemmene bidrar med nyere musikk. Alt er ikke nytt, det blir også noen kjente og kjære sanger. Vi gleder oss skikkelig, håper på en fullsatt sal og at alle går derifra med store smil.

Hitterklang får stadig kommentarer på at det har kommet til nye fjest i koret. -Fra høsten 2015 og frem til nå har koret doblet medlemstallet, og har nå 35 medlemmer, forteller dirigent Charlotte Stav.

Nye fjes

- Fra høsten 2015 og frem til nå har koret doblet medlemstallet, og har nå 35 medlemmer. Det er vi veldig stolte av, og det gir oss også muligheten til å synge enda mer variert. Spesielt er det fint at flere yngre sangere har blitt med i koret.

Både kulturskoleelever og andre har kommet til i løpet av året, legger Charlotte Stav til.

- Vi ønsker oss fortsatt flere herrer, så det er bare å ta kontakt for de som er interesserte.