De vil ikke røpe innholdet, men tror spesielt foreldrene vil få seg en overraskelse når de inntar scenen torsdag kveld. For det kjente eventyret om Espen Askeladd som ønsket husly og måtte spørre den ene faren etter den andre, helt til han kom til eldstemann i hornet på veggen, er kraftig omskrevet.

- Elevene har vært svært delaktige i innholdet og i hvilke roller de har, smiler Mona Skarsvåg, som på tredje året er hyret inn som manusforfatter og instruktør. Mona er en av frontfigurene i Frøya teaterlag, og synes det er kjempeartig å være med på å utforme det tradisjonelle skuespillet.

- Og for oss er Mona til veldig god hjelp.Hun sikrer at alle elevene blir med i skuespillet, og er en ressurs jeg håper skolen benytter seg av også seinere år, sier kontaktlærer Marit Ulseth Ervik.

Det er første øvedag i amfiet vi er innom, og det terpes på kroppsspråk og replikker. Noen kan det meste på rams, andre må ha litt sufflørhjelp. Men på torsdag kveld skal alt sitte som spikret, og da får publikum et noe annerledes eventyr enn de kanskje forventer.

SKUESPILLERE: Klassen består av bare elleve gutter og jenter, og snart er alle aktører på scenen.