Trøndelag Ungdomskorps  NMF Trøndelag sitt representasjonskorps. Korpset består av 66 ungdommer i alderen 15-19 år, og disse er plukket ut med bakgrunn av et prøvespill. Hver TUK-periode er på to år, så disse ungdommene er sikret plass fram til sommeren 2013. Da må samtlige gjennom et nytt prøvespill for å beholde plassen. Sist sommer var det 104 som prøvespilte, men kun 66 slapp gjennom nåløyet. To av disse var Vilde Rønning og Ask Ibsen Lindal fra Strand skolekorps

– Dette er noen av de ivrigste og dyktigste korpsungdommene i Trøndelag, så nivået på korpset er et godt stykke over et vanlig skolekorps, forteller leder Bjørn Frode Hansen.

Samling i Fillan

Trøndelag Ungdomkorps samles kun fire helger hvert år, og da er samlingene lagt til forskjellige steder i begge Trøndelagsfylkene.

27.-29.april skal korpset ha samling på Hitra, og hver samling avsluttes med en konsert. Det betyr at øyværingene harmuligheter for å høre korpset i Fillan søndag 29.april.

– Når vi nå samles på Hitra er det Strand skolekorps som er teknisk arrangør for samlinga. Korpset skal bo og øve på Fillan skole, opplyser Hansen.

Medaljer

Dirigenten for TUK denne sesongen er Michael Antrobus, en engelskmann fra Liverpool som har bodd i Norge i over 30 år.

Dette er den 6.utgaven av TUK. Den første kontingenten så dagens lys i 2001, og gjennom disse årene har korpset vært ute i verden og representert Trøndelag på en utmerket måte. Bl.a har TUK kommet hjem fra WMC (World Music Contest) med flere gullmedajer. Sist sommer ble det bronse under EM som gikk av stabelen i Valencia.