Fjorårets ustilling til minne om amatørmaleren og musikeren Arthur Indergård ble en suksess. Det må også sies om kalenderen Morten Sagmo fikk laget av Indergårds kunstverk. Nå planlegger Sagmo ny minneutstilling etter Indergård, som ville fylt 100 år i august i år.

- Grendalaget ønsker å hedre han og hans kunst. Det er mange maleri etter han rundt om i heimene, særlig på Sør-Frøya. Arthur var en original, som mange kjente, og mange hadde en historie om, sier Sagmo.

Fjorårets kalender ble laget av de beste bildene.

- Det var veldig populært og kalenderen ble solgt i over 300 eksemplarer. Vi tenker også i år å produsere en kalender med bilder som kommer inn på utstillingen. Og jeg hadde ønsket at Frøya kunne kjøpe den inn og gitt til alle beboerne på sykehjemmet og helsehuset. Arthur var jo der i flere år og underholdt og hjalp til med bingo, sier Sagmo.

Utstillingen blir på Grendalaget Lyngblomst på Storhallaren lørdag og søndag 24 og 25 september.

- Alle er hjertelig velkommen til å ta med malerier av Arthur. Det er gratis adgang, og det blir salg av kaker og kaffe, sier initiativtakeren.

Frøyakunstner Indergård hadde en stor produksjon av landskapsmalerier, og han malte også bilder av hus og gårder på bestilling. Det er ikke få husstander på Frøya som har hatt en Indergård på veggen.

- Det er tydelig at mange hadde et forhold til Arthur Indergård. Det har vært folk innom som har tatt turen helt fra Trondheim, bare fordi de kjente Arthur, fortalte Sagmo etter fjorårets utstilling. Bok og ny utstilling ble nevnt som en mulig oppfølging, og det var da ideen om en kalender dukket opp også.