Thea er utdannet musikalartist fra Musikkteaterhøyskolen i Oslo. Siden hun ble profesjonell har hun blant annet vært å se i rollen som Anne i Oda fra havet. Kanskje har du vært på en av hennes Disneykonserter på Frøya?

– Nå er det imidlertid klart for å se henne kline til i en skikkelig skurkerolle. Det er en utfordring frøyværingen tar på strak arm, skriver Holmen/Hjertaas produksjoner i en pressemelding.

- For min del handler det først og fremst om å slippe seg løs! Jeg tror jo alle mennesker består av både «lys og mørke», men til vanlig legger vi bort våre mange av våre mørke og villere sider. Når jeg spiller roller som er av så sterk karakter, handler det rett og slett mest om å slippe alle hemninger. Så sluser man det inn i karakterens rammer. Da tar karakteren form, forteller Thea.

Holmen/Hjertaas produksjoner er veldig fornøyde med å ha med seg Thea i Tornerose:

- Veldig! Thea er en allrounder, en sterk sanger og skuespiller. Jeg tror publikum kan forvente seg å både bli rørt og litt redd av hennes prestasjoner i sommer, sier Kari Wist Holmen.

Kari Wist Holmen og Gunhild Hjertaas har gjort det til en tradisjon å sette opp teaterforestillinger på Hitra. Foto: privat

Holmen trekker også fram Theas trivelige vesen som en ressurs for produksjonen:

- Når vi arbeider med barn og unge er det likeså viktig at den profesjonelle skuespilleren er med for å inspirere og hjelpe. Jeg tror de små skuespillerne kommer til å lære mye av Thea.

Thea selv gleder seg også stort til å få nye unge venner i sommer: - Det tror jeg blir veldig gøy. Jeg forventer en arbeidsperiode med masse latter og glede, høyt energinivå og en klype magi. Det er jo fantastisk at det lages slike oppsetninger for barn her ute, der de får utfolde seg kreativt og danne vennskap for livet! Det gleder jeg meg til å være en del av.

Premieren på Tornerose går av stabelen lørdag 1.juli med påfølgende forestilling 2.juli. Så tar ensemblet sommerferie før de spiller igjen helga 19. og 20.august.

I fjor ble et annet eventyr, Snøkvit, dramatisert i parken i Dolmsundet av samme arrangør.