Klokken var nesten blitt halv tolv før DDE entret scenen, og selv om enkelte mente at ventetiden hadde vart vel lenge, ble det raskt glemt da bandet startet å spille.

Allsang fra første stund

DDEs sommerturne heter i år "Peis på" og som tittelen tilsier, så peiset bandet på fra første stund.

Med et stort og kjent repertoar fra en over tjue år lang karriere, spilte Bjarne Brøndbo og resten av DDE alle de obligatoriske sangene som; Vinsjan på kaia, Rompa mi, Rai Rai og E6.

DDE spilte hurtige sanger og rolige sanger om hverandre, og publikum var like engasjerte uansett tempo.

I dét bandet spilte opp, og de ulike sangene ble gjenkjent av publikum, ble DDE møtt av stormende jubel og klapping.

Fra scenen oppfordret Bjarne Brøndbo alle å synge med og de aller fleste kunne tekstene utenat:

- No ska vi syng så høyt at de på Hopsjøbrygga må be oss om å demp oss!

Publikum lot ikke oppfordringen gå fra seg, og sang for full hals.

- Av alle stedene vi har vært på årets sommerturne er dere på Hemnskjel de bestan te å syng, sa Brøndbo ogmed slikt publikumsfrieri lot publikummerne seg tydelig sjarmere av de rutinerte artistene fra Namsos.

- Grådig takknemmelige

En av de som hadde tatt turen til DDE-konserten var Jan Letnes.

- Vi bor i byen, men kommer hit  på Hemnskjela hvert år for å overvære konsertene. Vi endrer andre planer om vi må, for å komme hit.

Jan Letnes var i tillegg full av lovord for arrangørene.

- Jobben Siri og Torgeir Sandø og resten av familien deres gjør her på Hemnskjela, er fantastisk imponerende.De har en enorm driv og energi som orker å gjøre dette år etter år. Vi andre er grådig takknemmelige. Vi synes det er helt magisk å komme hit, og det synes jeg de skal ha ros for.

Mange besøkende

Flere generasjoner hadde tatt turen til konserten og alle, uansett alder, så ut til å kose seg. Litt duskregn underveis så ikke ut til å legge en demper på den gode stemninga.

Norges beste live band skuffet heller ikke denne gang og laget en fortreffelig festkveld, godt hjulpet av et entusiastisk publikum.

Med godt og vel 800 publikummere på plass, kunne festivalarrangør Torgeir Sandø si seg godt fornøyd med årets DDE konsert på Hemnskjel.