Den årlige Guri Kunna-dagen har gått av stabelen i Sistranda kystbarnehage, med god mat, sang og kunst. Og sagnfiguren fra Froan ble kjempeglad da hun fikk igjen nøklene sine.

Sistranda kystbarnehage vier hvert år oppmerksomhet til Guri Kunna. Årets hyllest av den sagnomsuste kvinnen falt på en strålende sommerdag, med servering av både suppe, kaker og kaffe.

I lang tid har de snakket om Guri Kunna. De har tegnet og malt henne, og hver avdeling i barnehagen har laget sin egen Guri Kunna-dokke, som ungene får ha med hjem på omgang. Etter besøket skrives det ned hva Guri har vært med på, og det er ikke lite de siste ukene!

På Guri Kunna-dagen fikk barna vist fram kunsten de har laget i forbindelse med markeringen, og så sang de ramsalte sanger som handlet om båtliv og sjø.

Og da en av de ansatte kom stormende med et stort nøkkelknippe, var ikke barna det minste i tvil om hvem det tilhørte. Det var Guri Kunnas nøkler!

Guri selv kom opp fra havet, dryppende våt av sjø, men strålte da hun fikk igjen nøklene sine. Som takk fikk barnehagen en kiste full av gullmynter, som viste seg å inneholde sjokolade.