Jan Erling Måsøval går over gulvet som ei dame, og synger i falsett. Han strever litt med å holde stemmen. Det knises litt blant medelevene som sitter rundt. Men han klarer det, og når sangen er ferdig får han applaus.

Det er litt over fire dager til premieren på Chicago, og Jan Erling har fått en av de mest utfordende rollene: Han skal ha kvinnerollen Mary Sunshine.

I sanitetshuset er kor- og musikalgruppa samlet. Det øves på scener, sanger og dans. De tre andre hovedrolle-innehaverne Thea Sæther, Signy Kristbjørnsdottir og Ole Kristian Hoseth terper litt ekstra på en scene før musikalsjef Elin sier «bra jobba» og at nå er det lunsjpause.

- Dette blir bra. Vi er jo bare tirsdag, så vi er godt i ruta. Jeg er veldig fornøyd med valget av rollene. De er godt forberedte, og tar rollene bra, sier Elin Karpinski Strandheim.

Hele Frøya videregående er inne i sin prosjektuke, som leder fram mot musikalforestillingene lørdag og søndag. De fleste av elevene er involvert i musikalforberedelsene, enten de øver til å stå på scenen, eller jobber med kulisser eller kostymer.

Årets forestilling er Chicago, en opprinnelig Broadway-musikal som ble satt opp for første gang i 1975. Den ble i 2002 filmatisert med blant andre Renee Zellweger og Catharina Zeta-Jones i rollene. Den mest kjente sangen fra musikalen er «All That Jazz».