Med rundt 100 unger og ungdom på scenen, imponerte kulturskolene fra Frøya og Hitra stort under kveldens forestilling Bølgebarna i kulturhuset. Kveldens to forestillinger er den største oppsetningen som kulturskolene noengang har gjennomført, og utførelsen både fra elevene sjøl og de mer voksne med kunstnerisk ansvar, står til sekser på terningen.

Forestillinga Bølgebarna er bygget opp rundt de såkalte bølgebarnas verden, der de i tusenvis av år har lekt seg på Frøyfjordens bunn. Men en dag oppdager de veldig graving i fjæresteinene på Sistranda. Her blir bølgebarna nysgjerrig på hva som er i ferd med å skje, og ved hjelp av både havfruer og Kåre kveite, trylleri og trolleri, kommer de opp til åpninga av kulturhuset.

Et fantasifullt og passende anslag til forestillinga, som scenografisk fløt flott og sammenhengende fra det ene innslaget over til det andre. Her var bølgende dans og kvikt teater, her var poprock, korps og ByggmesterStomp der barn og unge hadde hentet fram "slaginstrumenter" fra byggeplassen. Her var skikkelig forseggjorte rekvisitter i form av en svær, gul ubåt, en gigantisk kveite og en krabbe krølle, bølgebarna-drakter, og paraplyer som illustrerte maneter. Her var scene-sjarmerende småstjerner, klare sangstruper og en humoristiske programleder.

Publikum ble tatt multimedialt med på bildemessige tilbakeblikk på Frøyahistorien, på byggingen av senteret, via historiske opptak av Frøyasangen. Det hele ble toppet med enormt barne-/ungdomskor som avsluttet en feiende flott kveld med både den spesialskrevne Kulturhussangen og en fornorsket versjon av We built this city.