"Sagaen om Havlandet" har premiere lørdag 27.oktober. Den ble skrevet av Hans Anton Grønskag rundt påsketider i år. Men ikke bare dramaet er nytt – musikken er også nyskrevet, og er tilrettelagt for utvidet musikalsk besetning.

"Sagaen om Havlandet"

Magne Romestrand, som sammen med Hans Anton Grønskag, Brit Hestnes Vie og Elin Strandheim utgjorde visegruppa ”Flomål”, er mannen bak den nyskrevne musikken i "Sagaen om Havlandet”.

- ”Flomål” med medmusikanter skal være sammen med Frøya Teaterlag og fremføre musikk-dramaet.  All tekst og musikk er nyskrevet, så det blir nytt og spennende for alle! Musikken er tilrettelagt og arrangert for utvidet musikalsk besetning av dyktige arrangører, blant annet Maciej Karpinski, Gabriëla Lukassen, Gerard Rooker med flere, sier Magne Romestrand.

Multimedial fremførelse

I tillegg til musikk og drama, skal det foregå mer på og rundt scenen. Petter Vidar Vågsvær skal styrke oppsetninga med å ta ting fra scene og opp til lerret.

- Handlinga skal selvfølgelig foregå på scenen, men det er mulig vi tar noe av handlinga opp på lerret også. Det er ikke helt bestemt hvordan det skal være ennå, om det blir video eller bilder eller hva det blir, sier instruktør for dramaet, Mona Elisabeth Olsen Skarsvåg.

- Vi kan jo ikke røpe alt, så det er bare å vente og se!

Har øvd siden nyttår

Frøya Teaterlag har siden nyttår hatt øvinger i Klubben grendahus. I hovedrollene finner vi blant annet unge Nils Jørgen Hauan som “Amandus”, Ingunn Teigås Haugen som “Siri”, Siv-Tove Skarshaug som “Guri Kunna” og Line Strømøy som “Frøya”.

- Handlinga tar for seg frøyasamfunnet i dag. Laksen er jo viktig på Frøya, og har en finger med i det meste som skjer. Den er avgjørende for fremtida vår uansett, så det er klart den har en sentral rolle i det. Vi opplever jo fra tid til annen at laksen finner veien ut av mærene på uforklarlig vis, og det er akkurat det som skjer her også. Det er laks som forsvinner og som skal utnyttes til å være med i en laksehær. Så blir det selvfølgelig et lakseslag og en kamp mellom det gode og onde. Men mer kan jeg vel ikke røpe. Dere må heller komme på premieren, forteller Olsen Skarsvåg.