Kvenvær Teaterlag serverer denne gang en komedie hvor trygdemisbruk er sentralt tema. Premieren finner sted pinsaften.

Årets oppsetning av teaterlagets «Rett i lomma» er en komedie med trygdemisbruk og mange ekstremt trygdetrengende fiktive beboere hjemme hos Erik Brun i Trondheim.

Tore Johan Strømmen som Erik Brun høster store summer fra trygdeetaten, så en dag blir det hjemme besøk og kontroll. Det er da alt kommer ut av kontroll for den kreative Erik Brun og han får forklaringsvansker med trygdeetaten.

Erik er en overflødig E-verkarbeider som har legt planer om ett bedre liv innen trygdesvindel. Dette vet kona Linda (Jenny Shultz) noe om før en vakker deg det banker på døren hjemme hos familien. Mange dekkoperasjoner fra Erik kommer ut av kontroll og komedien er ett faktum!

Øvelsene er i gang

Prøvene på stykket er godt i gang i forsamlingshuset Kvikkheim på Kvenværet. Sufflør, scenearbeidere og hjelpeapparat er på plass.

Nå er det første gjennomgang med kostymer og finpussen er i gang, intro og første akt går fint og i pausen er det kaffe og vannbakkelse.

– Vi øver og tar de forskjellige sekvensene etter som vi har besetning til det, og til slutt kjører vi hele stykket sammenhengende, sier Per Otto Sjølie.

«Cash On Delivery», som originalen heter,  er skrevet av Michael Cooney og oversatt til norsk av Runar Borge. Komedien hadde premiere på 90-tallet. Den ble spilt på Theatre Royal Windsor og på Chateu Neuf, og stykket høstet gode omtaler, kritikker og gode besøkstall i Europa.

Tradisjon

Årets forestilling er nummer 23 for Kvenvær Teaterlag.

– Det er ti som er på scenen og seks som er i støtteapparatet, forklarer Per Otto Sjølie i Kvenvær Teaterlag som er fornøyd med laginnsatsen.

Premiere er pinseaften 7. juni med etterfølgende dans arrangert av UL Forsøket. Ddet er også muligheter å få med seg forestillingen både 11. og 14. juni. Den siste forestillingen avsluttes på Storm Brygghus med mat og god lokal «Gylden Korndrikk» og tilbehør.

– Vi som aktører har hatt en artig og spennende prøveperiode, så forventningen til at publikum skal få en fin kveld her på Kvikkheim er stor. Hjertelig velkommen til Kvenvær og oppsetningen «Rett i lomma», sier Per Otto Sjølie!