En av landets fremste visesangere, Jan Eggum, mener å ha et talent for å se kommende stjerner på musikkhimmelen. Nå mener han musikk-Norge må bli oppmerksomme på låtskriveren og trubaduren Anders Jektvik fra Hitra.

På Twitter skriver bergenseren: "Melding fra "Hva sa jeg" Eggum: Jeg sa Nordstoga, Bjella og Tønes for 15 år siden. Nå sier jeg Erlend Ropstad, Anders Jektvik og Asbjørn Ribe"

I en annen nettkommentar følger Eggum opp:

- Jeg må bare si at etter å ha ropt om Odd Nordstoga, Stein Torlef Bjella og Tønes siden lenge før de var alment kjent, vil jeg nå rope om Anders Jektvik, Asbjørn Ribe og Erlend Ropstad, tre fabelaktige låtskrivere og trubadurer.

Anders Jektvik spiller på Frøyafestivalen kommende helg og kommer med mye skryt i bagasjen. Og ifølge en avstemming som pågår på hitra-froya.no (se førstesida), er Jektvik blant artistene flest ser fram til å se og høre på festivalen.

- Jeg rådigget Something Odd og hanket inn Tønes som oppvarmer etter å ha hørt den første platen hans. Burde vært helgen jeg. Spiller iallefall mye i helgen. Bjella,Tønes og Nordstoga er nå genier i Dagbladet, det må føles merkelig. Hør på Jektvik,Ribe og Ropstad så kan DU også bli helgen, skriver Eggum videre.

Eggum er en av Norges mest kjente visesangere og burde derfor vite hva han snakker om. Bergens-artisten har vært aktiv siden 1975. Flere av hans album har solgt til gullplate og han har vunnet en rekke priser og utmerkelser, blant annet seks spellemannpriser. Han ble tildelt hedersprisen under Spellemannprisen 2011, og i fjor ble han innlemmet i Rockheim Hall of Fame.

Eggum er en av Norges mest kjente visesangere og burde derfor vite hva han snakker om (Foto: facebook.com/janeggum)