Frode Jenssen Jektvik begynte i sommer som bandpedagog ved Hitra kulturskole. Undervisningstilbudet ved kulturskolen er primært rettet mot barn og unge, men voksne kan få tilbud om det er ledige plasser. Etter flere henvendelser besluttet Frode å opprette en privat musikkskole for voksne.

- Jeg vil få understreke at musikkskolen for voksne ikke er en konkurranse til kommunens kultuskoletilbud. Alt er avklart med kulturskolerektor Pleym, presiserer Frode.

Gitar, bass og sang

Ved Frodes private musikkskole kan man lære seg å spille gitar eller bassgitar. Sangtimer tilbyr han også. Etter hvert vurdere han å utvide tilbudet med et tegnekurs.

- Kursene er lagt opp etter samme modell som private musikkskoler i Trondheim. Kurset går over 16 uker, og man kan velge ukentlige økter på enten 20 eller 30 minutter.

Børst støvet av gitaren

Nå er høstsemesteret godt i gang, men Frode forsikrer at det ikke er noe problem å begynne nå. Kursprisen justeres i forhold til de ukene som er igjen. Og hele vårsemesteret står foran oss ubrukt og fin, så her er det også muligheter, mener kursholderen.

- Kurselevene må holde instrumentet selv. Men det er nok mange som sitter på en bass eller gitar som støver ned. Jeg har inntrykk av at det er flere som hadde tanker om å lære seg å mestre instrumentet, og så stoppa det litt opp, forteller Frode som håper at mange henter gitaren eller bassen ned fra hylla.