(Bildene er tatt under generalprøven).

Enten er instruktør Elin Karpinski Strandheim ekstremt flink til å finne de riktige personene til de rette rollene, ellers er det skuespillerne som er vanvittig dyktige og tilpasser seg de rollene de får tildelt. Kanskje er det en kombinasjon, for ingenting virket feil under kveldens oppsetning. Og gang på gang tar jeg meg i å undres på at dette virkelig er mulig. Kan man ta et førtitalls ungdommer, som egentlig er på skolen for å lære norsk og matte, studere matfag eller annet praktisk arbeid, smekke dem sammen, bearbeide dem litt, og vips så har man et proffesjonelt ensemble av sangere, skuespillere og dansere?

Jo da, det går visst an det. Nå har vi sett det så mange ganger at vi bare må tro på det.

Intriger og svik

I år var det Moulin Rouge som var utvalgt som musikal-oppsetning. Historien om unge Christian, som drar fra England til Paris for å bli forfatter, og som treffer bohemer han vil lage teaterforestilling sammen med. På nattklubben og luksusbordellet Moulin Rouge, som skal gjøres om til teater, faller han pladask for Satine. Skjønnheten Satine er vant til å bli betalt for å gi menn det de ønsker seg, men gjengjelder forelskelsen fra Christian.

Men det blir problemer når Hertugen, som har lovet å bidra økonomisk til teateret, bare vil gjøre det om han får vakre Satine. Bordelleieren Harriet Zidler gjør hva hun kan for å få Satine til å innfri Hertugens ønsker, noe som blir vanskeligere og vanskeligere for Satine desto mer glad hun blir i forfatteren Christian. Det blir maktkamp, intriger, skuffelser og svik.

Musikalen er et inferno i farger og flotte kostymer. Og man kan bare beundre de som har kreert de vakre plaggene tilpasset hver enkelt utøver.

Løp og kjøp

Godt over 500 publikummere fikk med seg kveldens forestilling. Noen ble nok rørt til tårer av kjærlighetshistorien mellom den vakre Satine (Thea Sæther) og forfatteren Christian (Ole Kristian Hoseth). Unge Thea er en strålende sanger og skuespiller, og det samme kan sies om hennes motspiller Ole Kristian. Mari Hagen (bordelleier Zidler) utfoldet seg i kjent og ekstremt dyktig stil, og vi skal heller ikke glemme Jan Erling H. Måsøval (Toulouse), Hans Kristian S. Vie (Hertugen), Sara Gaasø (Rouge) og Ole Mathisen (narkoleptisk argentiner). Ennå er det mange som skulle vært nevnt med navn, for det dukker opp den ene stjerna etter den andre under disse årlige musikalene. Musikalen har også en mengde nydelige sanger, som blir framført på den aller beste måten.

Det faste musikalbandet sto for musikken, og ellers har flusst av elever, lærere og andre bidratt til kulisser, kostymer, sceneskift og alt som trengs for at musikal skal gå på skinner,

I morgen ettermiddag står de på scenen igjen, og jeg ser ingen betenkeligheter med å gi råd til de som teller på knappene om de skal kjøpe billetter til søndagens forestilling: Løp og kjøp!