Tirsdag klokken 09.15-12.00 skal Kvenvær oppvekstsenter som en av flere Hitra-skoler presentere en forestilling av forskjellig slag.  - Vi har valgt å bruke skuespillet «En dag i et steinalderliv». Det handler om å vise hvordan steinplater er langt mer varig enn facebook eller snapchat. Mens bilder kan bli slettet eller forsvinner av seg selv, er steinplatene alltid der for alltid, forteller Lene Helsø (9) som har en av rollene i stykket.  - Vi ødelegger jo en mobil med en hammer, så her blir det mye gøy, smiler Odin Mauseth som også er med.

- Noe for en hver smak

Bjørn Fjeldvær er prosjektleder for barnas kulturdag har god tro på at det vil være noe for en hver smak på arrangementet.

 - På grunn av grunnlovsjubileet og 17 mai rett rundt hjørnet valgte vi et overordnet tema som historie. Men dette er jo et såpass bredt felt at man kan velge nesten hva man vil. Vi har alt fra steinalder til rockehistorie, så det er gøy å se såpass stor variasjon, sier han. I utgangspunktet er barnas forestillinger ment å gi de forskjellige skolene et samlingspunkt hvor de kan treffes, bli kjent og utveksle erfaringer.  - Men foresatte og andre som vil se, skal vi også få plass til, mener Fjeldvær.

- Ikke noen bilder

I år har de også valgt å ikke ha med bilder på kulturdagen.  - Bildene vil komme opp på et senere tidspunkt på biblioteket. Dette gjør vi så bildene får henge lengre opp og kan nytes av alle, istedenfor kun de timene som kulturdagen varer, sier prosjektlederen.