En populær tv-underholdning for tida er å se at folk gjør ting de ikke kan. Men det er jammen meg bra underholdning å oppleve noen gjøre det de er kan, sånn ut til fingerspissene, som Trondheimsolistene i Sletta kirke i kveld.

Orkesteret åpnet med Mozart, og kunstnerisk leder Atle Sponberg kalte det festmusikk fra sin tid.  Og når et orkester med så flinke musikere, gjør ting på et så lekent vis, blir det rett og slett fest, to timer til ende.

Havdur sang to nummer sammen med orkesteret, og selv når jeg prøver så godt jeg kan å legge av meg all lokalsjåvinisme, vil jeg påstå at koret, og ikke minst solist Mari Hagen, bidro til at konserten ble så bra som den ble. Det samme kan også sies om de seks musikantene fra Frøya skolekorps, som åpnet opp del to av konserten. Dette ble rett og slett en konsert uten dødpunkt.

Hele tangoavdelingen på slutten var vidunderlig vakker, og jeg vil kanskje framheve orkesterets versjon av Piazzollas Soledad som et høydepunkt i en konsert som i seg selv var en to timers høydare.

Kunstnerisk leder Atle Sponberg sier han trivdes veldig godt i Sletta kirka, og med det å spille sammen med lokale krefter.

- Det er en fornøyelse. Og så er det viktig at vi kan gjøre dette sammen med lokale krefter når vi er rundt på konserter. Det er viktig for kulturen, for oss og for lokalsamfunnene, sier han.