Forestillingen Karius og Baktus i Klubben grendehus ble en kjempesuksess sist høst. Og mens publikum i absolutt alle aldre nikoste seg med den, var det heller ikke vanskelig å se at de to skuespillerne på scenen hadde det kjempegøy. Det ble også lagt merke til av resten av gjengen i teaterlaget.

- Det ga mersmak. Vi så hvor artig Mona Reitan og Trine Sivertsen hadde det som Karius og Baktus, og tenkte at det vil vi også ha, sier Mona Skarsvåg.

- Da hadde vi brukt lang tid på å skrive tekster til forestillingen på forhånd. Ved å velge noe som allerede er skrevet, sparer vi mye tid, sier teaterlagsleder Mona Skarsvåg.

Mange eventyrskikkelser

Valget falt på "Trollspeilet" av Carl Morten Amundsen. "Trollspeilet" (som ikke må forveksles med Tom Egeland sin kriminalromanen med samme navn) er et skuepill bygd på en mengde norske folkeeventyr, og satt sammen på en fantasifull, finurlig og morsom måte.

- Du kan si det er en parodi, som inneholder mange kjente skikkelser fra norske eventyr. Du møter Per, Pål og Espen Askeladd, som er ute på nye eventyr. Og underveis treffer de både Bukkene Bruse, prinsesser og mange andre vesener vi kjenner fra før, sier Mona Skarsvåg.

Plass til flere

Teaterlaget har nylig fått tillatelse til å sette opp skuespillet, og startet på å lese gjennom tekstene.

- Folk har allerede begynt å ønske seg roller, og nå skal vi snart fordele dem. Medlemstallet vårt er nokså stabilt, men det er alltid sånn at noen deltar mer aktivt enn andre i perioder. Og selv om vi mener vi har noen til alle rollene, så har vi alltids plass til flere om noen vil melde seg inn, smiler Mona.

Om ikke lenge starter Frøya teaterlag sine øvinger for fullt, og de ser fram til å opptre med familieforestillingen "Trollspeilet" den siste helga i september.