Folk i øyrekka

Samtidig med at det i helga er markering 40 år etter at lakseaksjonen starta på Mausund, åpnes det også ei ny utstilling i lokalene til Trøndelags kysthistoriske museum. Denne viser noen Trondheims-ungdommers blikk på øyrekka.

Museet har en partnerskapsavtale med Byåsen videregående skole, og elever fra skolen har også tidligere jobbet med prosjekter knyttet til Mausund og øyrekka. Denne uka har andreårselevene på medialinja vært på Mausund og gjort klar utstillingen.

Hanna Warankov, Lisa Pedersen, Håkon Ingstad, Mali Tøndel, Julie Tollan, Sanna Moe Bergmann og Jonas Siversten fra medialinja ved Byåsen videregående skole

- Vi er fornøyd med resultatet og gleder oss til å vise det fram, sier elev Jonas Sivertsen.

Han demonstrere den interaktive skjermen hvor publikum kan se en rekke filmsnutter med intervjuer gjort med øyværinger. Elevene har funnet sine intervjukilder både på Sula, Bogøya og Mausund - og i Trondheim.

"Faktaboksen" monteres

Ellers monteres en "faktaboks" midt i utstillingsrommet, og på veggene henges det opp store plakater med bilder og sitater fra intervju-objektene. Den eldste fant de i Trondheim: 100 år gamle Arnolda Aursøy har fortalt om sin oppvekst på Aursøya.

Det er syv av elevene i klassen som nå jobber med å sette opp utstillinga. De synes det er stas å kunne komme til Mausund og jobbe med et slikt prosjekt. Julie Tollan sier at de har blitt møtt på positivt vis av kildene.

- De har vært veldig åpne og imøtekommende. De er veldig stolte av å bo der de bor, sier Julie Tollan.

951 64 597 Trond.Hammervik@hitra-froya.no