Frøya bibliotek hadde nylig bokprat og høytlesing på biblioteket i forbindelse med den nasjonale bibliotekdagen. Biblioteket fikk besøk av en gruppe femåringer fra Sistranda kystbarnehage og 5. og 6. trinn fra Sistranda skole.

- Barnehagebarna fikk høre en historie av Janosh om da den vesle tigeren og den vesle bjørnen reiste til Panama. Det vare en lydhør liten gjeng som likte å bli lest for. De deltok underveis i samtale om boka, men ville også gjerne snakke litt om helt andre ting på femåringers vis, forteller Agnieszka Kopaczek-Styczen i biblioteket.

Foto: Frøya bibliotek

Skolebarna fikk høre utdrag fra to forskjellig bøker for barn og ungdom fra 10 år og oppover:  «Artemis Fowl» av Eoin Colfer og «Arvingene» av Gareth P. Jones.

- De fikk ikke vite tittel eller forfatter på boka før opplesingen. Etter opplesningen prata vi litt om bøkene, om sjanger og skildringer. Til slutt fikk de bestemme ved hjelp av håndsopprekning hvilken bok de ville høre litt mer fra. «Arvingene» gikk av med seieren og en rekke barn hadde lyst til å låne denne boka etterpå, forteller Ellen Sandbugt som leste og holdt bokprat.

Det var ifølge biblioteket 13 personer fra barnehagen og førti fra skolen som deltok i arrangementet.