Publikum har hørt Havdur synge sanger av de klassiske komponistene også tidligere. Blant annet har de hatt Handels Hallelujakoret på repertuaret. Men for første gang holder Frøyas dyktige blandakor en rendyrke klassisk konsert. Søndag vil de som tar turen til Sletta kirke få høre sanger av blant andre Mozart, Bach, Vivaldi, Grieg, Mendelsohn og Handel.

- Det har vært mange grunnen til at jeg ville vi skulle øve inn ett klassisk repertuar. For det første er det veldig mange fine sanger å ta av. Mye av det er veldig artig å synge. Og så betyr det at koret må strekke seg. Det er utviklende, og koret har blitt mye bedre ved at vi nå over tid har jobbet med klassisk, sier Elin Karpinski Strandheim, som har dirigert koret de siste 22 årene av Havdurs 50-årige historie.

Hun oppfordrer på det sterkeste publikum til å få med seg søndagens konsert.

Se kulturkalenderen for flere arrangementer og flere detaljer

- Selv om dette er den første av to jubileumskonserter i løpet av året, blir dette eneste mulighet for å få høre Havdur med fullt klassisk repertuar. Den andre konserten blir til høsten i det nye kulturhuset. Men den blir i kabaretform, forteller dirigenten.

Til søndagens konsert har koret også med seg en strykerkvartett bestående av Frode Hoff, Hilde Hoff, Wiebke Hummelgård og Krzystof Sboralski.