Deltakerne i den lokale sangkonkurransen glødet av stolthet etter sine opptredener. Det hadde de all grunn til å gjøre. Flere av talentene hadde skrevet personlige tekster, med tema som mobbing, til svik, til hyllest av oldemor. Disse ble framført med fjellstø sikkerhet og innlevelse.

- Det at mange har skrevet tekstene selv, har nok gjort det lettere for dem å leve seg inn i sangen. Da finnes det heller ingen «fasit» på framføringa. Vi har jobbet mest med tekstskriving, men den siste tiden har vi jobbet aktivt med sceneformidling, og i kveld var det full klaff, sa kulturskolelærer Håvard Dyrø som slet med å lande etter kveldens konsert i amfiet.

Elevene viste tydelig hva de hadde lært, og understreket sine tema gjennom bevegelse, og øyekontakt med publikum.

- Vi har øvd mye, til og med på do, ytret de glade deltakerne.

Denne kvelden var formidlingen ekstra viktig, da alle innslagene ble tapet på video. Videoene skal nå klargjøres og legges ut til nett-avstemming når lokalmønstringene over hele Midt-Norge er gjennomført. De to innslagene med flest stemmer i hver region, går videre til den store finalehelga på Ørlandet i slutten av januar. Det skjer samme helg som det store Melodi Grand Prix-sirkuset besøker Ørlandet sammen med NRK. Fem deltakere fra MGP Lokal-finalen på Ørlandet får spille på den store MGP-scenen i forkant av tv-sendinga.