- Vi har et spennende program, med aktiviteter og underholdning for både små og store, så kom til Kystmuseet for en livlig og spennende førsjulefeiring, oppfordrer fagkonsulent Hans Jakob Farstad.

Jul er tradisjon, og Kystmuseet synes det er naturlig å lage et et slikt arrangement.

- Her blir det stor aktivitet. Det er mange som stiller opp, blant annet har vi fått god hjelp av Frivillligsentralen, forteller Farstad.

Forestillingen “Heksagon og Julestria” er godt egnet for de yngste.

Barneteater

“Jul på museet!” får besøk av et barneteater, som viser forestillingen “Heksagon og Julestria”. Forestillingen er spilt over tusen ganger i Norge, og er en varm, stemningsskapende og morsom juleforestilling om ventetid og vennskap.

Det er forfatteren av Heksagonserien som selv spiller heksa Heksagon.

Smaken av jul

Mat er en viktig del av jula, og søndag blir muligheter for både å kjenne smaken og lukten av jul.

Publikum får bli med på å lage gomme, kinne smør samt steke flatbrød og lefser.

Magne Haugen og Sølvi Næss gjør klar juletreet.

Historisk foredrag

For de eldre vil kanskje et historisk foredrag være av interesse. En ny utgave av tidsskriftet Skarvsetta er ute, og denne gang er det historien til de mange skytterlagene på Hitra som skal fortelles.

Juletreet hører også jula til. Ei stor furu er på plass i museet. Et eget julepyntverksted skal sørge for å pryde treet.

I juleverkstedet skal kreativiteten også brukes til å lage tegninger og flatbåter.

Vi skal heller ikke glemme at museumsdirektør Svein Bertil Sæther også er på plass. Han vil invitere publikum ned i Flatvika, og fortelle historier om da jula kom til Flatvika.

Og selvfølgelig er museumsbutikken og utstillingene åpne under arrangementet søndag.