”Midlertidig” startet som et kompisprosjekt på Trøndertun folkehøgskole. Nå satset duoen alt på at bandet blir av en mer varig art.

- 2015 var året det alt skjedde. ”Midlertidig” vant Bandwagon, og får med det muligheten til å spille på Norwegian Wood til sommeren. Dette året skal vi jobbe for å få musikken vår ut til folket, forteller Jonas Peitersen. Sammen med bandkollega Mikael Øgaard fra Oslo utgjør de den folkemusikkinspirerte duoen ”Midlertidig”.

Planen om å nå ut til flest mulig synes å gå godt så langt. ”Midlertidig” er en av tre nominerte i kategorien ”Årets mest lovende band” i Adresseavisens årlige kåring UtAwards. Nå håper Peitersen og Øgaard på massiv støtte fra publikum som kan stemme duoen frem til seier.

Du kan stemme her

-Trenger alle stemmer vi kan få

- Vi trenger alle de stemmene vi kan få. Dette er en unik mulighet for oss til å få vist oss frem. En seier i UtAwards vil være en fin ting å putte på CVen. Men husk at de som stemmer må registrere stemmen sin nederst på nettsida. Det holder ikke å klikke på bildet av oss, oppfordrer Jonas.

Man har mulighet til å stemme på den samme artisten flere ganger, men bare én gang pr døgn. Fristen går ut mandag 25. november, så det er fortsatt mulig å stemme frem ”Midlertidig”.

På scenen under UtAwards

Det å bli nominert til UtAwards er en anerkjennelse, men uansett utfall skal duoen opp på scenen under premieutdelingen.

- ”Midlertidig” skal stå på scenen og spille seremonien på torsdag. Hele Midt-Norges kulturelite vil være samlet på arrangementet. Dette er en unik mulighet for oss, forteller hitterværingen.

Fem låter i studio

Studioinnspilling av EP er en del av Peitersen og Øgaards planer om å gjøre musikken mer kjent og tilgjengelig for flere. Fem låter ligger klare. Men studiotid koster penger.

- Vi håper å komme i kontakt med flere store bedrifter på Hitra og Frøya som kan bidra til å sponse innspillingen. Det er ikke utenkelig at vi kan spille på bedriftsarrangementer til gjengjeld, antyder Peitersen.

Planer om flere spillejobber i øyregionen ligger også på blokka for dette året. Men først håper de å vinne UtAwards.