I dag ettermiddag åpnet ungdommens nye oppholdssted på Hitra. Ungdomsbasen, eller "Basecamp" som det også kalles. Det er fra i dag av åpent tirsdag, onsdag og torsdag hver uke. Vi tok turen for å se om det var noen ungdommer å treffe allerede tre minutter etter åpningstid. Og det var det. Det tok ikke lang tid før flere grupper med ungdommer tuslet inn i lokalet - tydelig imponert over det nye tilbudet.

Sosialt og koselig

De tre femtenåringene Fredrik Sandvik Reksen, Runar Krokstrand Olsen og Erik Jørgensen er tre av dem som møtte opp.

- Jeg og Runar er med i ungdomsrådet, så vi har vært med å hjelpe til med dette, forteller Fredrik Sandvik Reksen. Gutta har løsrevet seg fra dataspillet for å ta en prat med oss, og sitter nå godt plasserte i en av de mange sofaene som er plassert rundt omkring på basen.

- Jeg har også hjulpet til litt, men ikke like mye, da. Jeg er ikke med i noe ungdomsråd eller noe, så jeg er her egentlig bare for å se hvordan sluttresultatet ble, sier Erik Jørgensen.

- Vi har egentlig vært med å ordna alt, utenom lokalet. Vi har jobbet med dette lenge. Sikkert i nesten to år, legger Runar Krokstrand Olsen til.

Guttene har engasjert seg for å få et godt oppholdssted for Hitraungdommen, og virker svært fornøyde med førsteinntrykket av resultatet.

- Her er det jo supert. Og det er veldig sosialt. Man kan komme hit å være sosial, spille spill, gjøre lekser, spise middag, se film eller egentlig hva som helst, forteller Reksen og de to andre nikker med.

- Det er veldig godt å se ferdigresultatet. Jeg tror det kommer til å bli veldig mye brukt, sier Jørgensen. Alle tre er i alle fall enige; de skal prøve å ta turen hit minst en gang i uka.

Praktisk og sentralt

I en annen sofa sitter jentene Anniken Vassdal Skare og Klaudia Rachmanczuk. De har nettopp kommet, og har satt seg i et hjørne for å prate, slappe av og surfe litt på internett.

- Vi var ikke så veldig mye på den forrige ungdomsbasen. Det bare ble aldri at vi dro dit. Her er det jo koselig. Her kan vi se tv, spille spill, snakk og ha det koselig. Vi kan gjøre lekser også, mener jentene.

- Det er veldig greit at alt er samlet også, for jeg spiller piano og gitar på kulturskolen. Det er jo rett borti gangen her, sier Skare.

- Jeg holder på med dans, men vi har jo ikke dansehall her, da. Det syns jeg er litt synd. Det hadde vært veldig greit med litt plass til å danse også, mener Rachmanczuk. Men også de to har stor tro på at den nye ungdomsbasen kommer til å bli brukt mer enn den gamle, og tror de selv kommer til å henge her i blant.