- Sigurd Julius og Anders Jektvik har gitt ny glød til trøndersk visesang, med gammelmannskloke betraktninger av små og store forunderlige ting. Det er så deilig å høre tekster med mening og gjennomarbeidet musikk, men det viktigste er at det høres at musikerne har tatt seg tid til å skape, skriver Adresseavisens anmelder Veronika Søum i dag, og triller terningen til en femmer.

Anmelderen mener låta "Rusjtid" er albumets beste.

Vi øyværinger har tidligere fått en smakebit av “Aill kjeinne aill” på Dayladore/Aspén. I dag, 1. februar, lanseres albumet til hele folket.

Hør Anders spille på Hotell Frøya

–Det beste med prosessen med å lage et album er jo når man sitter for seg selv og spiller og skriver, og plutselig får man til noe som er skikkelig bra.  Da blir det sånn YES - DETTE BLIR BRA, sa Anders Jektvik nylig til lokalavisa.

- Så griner man, så ler man og er helt med følelsesmessig. Etterhvert presenterer man dette for musikerne og de som skal jobbe med det du har laget, og da faller det litt. Man har hørt det så mange ganger at det ikke får samme effekt lenger. Så spiller man det inn og får det ut, og får gode tilbakemedlinger. Folk sier - Åh, så bra dette er!

– Da tenker man: - Tja, kanskje det er det- og følelsen man hadde kommer litt tilbake igjen, forklarer Jektvik.