- Vi er kjempefornøyde med årets besøk og er på høyde med i fjor. Da var det rundt 1000 betalende besøkende. Jeg er ikke det eksakte tallene fra i år, men det er nok der ligger. Og så er det gratis for barna, så totalt er vi oppe i enda flere, anslår Hege Stordahl-Bekken. Hun er med i Grendalaget som arrangerer festivalen.

Lokalavisa var selvsagt tilstedet på Suladagene og bildene kan du se her.

- Hadde ikke råd til returbåt [M1]

I år har Grendalaget vært i sparemodus for å sikre en forsvarlig drift. De måtte kutte i egen returbåt for de besøkende. De har søkt en støtte på 50.000 kroner fra rådmannen på Frøya, men får ikke svar på om de får dem, før etter festivalen.

- Skal bruke skolen

Fremtidsplanene for neste Suladagene, går ut på å bruke skolen som Grendalaget kjøpte for en krone tidligere i år. Her skal det bygges treningsrom og bibliotek med kafe, som skal sikre kroner i kassen, utenfor festivaltiden også.

- Det vil foregå mye på Suladagene neste år. Vi manglet en utstillingsseksjon i år på grunn av oppussing, men til neste år får vi den kjente trønderske kunstneren  Håvard Bleken på besøk, som blir voldsomt bra. Ellers har vi planer om å ha flere telt hvor det er plass til 30-40 stykker for å tilby flere sengeplasser, avslører hun.

Stemningsbilde fra skolegården under Suladagene.