Sistranda Mannskor og den irsk/engelske duoen Jane & Jane inviterer til konsert på Hotell Frøya lørdag kveld. Opplegget er en oppfølger av samarbeidet det lokale koret og de Frøya/Hitra-kjære artistene hadde under fjorårets Frøyadager. Duoen har vært i øyregionen flere ganger tidligere, og også på pub til pub-runde i øyrekka der de opptrådte på pubene med spontankonserter.

Lørdag ettermiddag, før banketten for syklistene fra Tour de Frøya, holder mannskoret og duoen konsert i sofabaren til hotellet.

- Jane og Shane ankommer Frøya fredag kveld og vi møtes til fellesøving i sofabaren på Hotell Frøya, hvor også konserten finner sted lørdag ettermiddag. På repertoaret står shanties og mange kjente irsk sanger. Det er grunn til å anta at duoen «henger seg på» de fleste av sangnumrene sånn spontant, men noen numre øver vi spesielt sammen på, forteller Jan Otto Fredagsvik i Sistranda mannskor.

På søndag drar koret og duoen til Mausund, Bogøy og Sula, i nevnte rekkefølge.

- Vi rekker sannsynligvis ikke over begge pubene på Mausund, men inntar i alle fall Sjøblomsten. Der antar vi å være ca. kl. 13.00. Så følger de andre pubene etter hvert, sier Fredagsvik. Det er fri inngang på minikonsertene, mens det er mulig for publikum også å kjøpe billett til båtturen.