I dag har Ragnhild Ervik sin siste arbeidsdag som daglig leder i Frøya kulturhus BA. Fra nyttår tar kommunen over drifta av kulturhuset. Ragnhild forsvinner ikke umiddelbart. Hun skal jobbe en måneds overgangsperiode for kommunen før hun pensjonerer seg 1. februar.

Myndig sjef

Ragnhild Ervik hun vært den myndige sjefen på kulturhuset i 15 år.

- Det blir vel mange som kommer til å savne deg...?

Det er det sikkert. Men det er sikkert mange som vil bli glade også. Det er ikke alltid populært når jeg åpner døra og stikker nesen ut og irettesetter noen, svarer hun.

Aldri noe hærverk

At hun alltid har fulgt med og sørget for at reglene på huset blir fulgt, kan ha gjort sitt til at man i løpet av disse 15 årene ikke har hatt noen form for hærverk på huset.

- Det har vel gått noen lysarmatur, men det har vært uhell. Ellers har vi ikke hatt hærverk i hele tatt. Me det handler om at folk har brydd seg med å ta vare på huset, og at vi satte grensene fra den dagen vi begynte, og fulgt opp hele tida, sier Ragnhild Ervik

Hun forteller at det ikke har vært noen markering av hennes siste dag i Frøya kulturhus BA.

- Nei, nå har Olav (Raanes) og jeg nettopp spist kakskive. Det har ikke vært bløtkake. Men jeg regner med at det kanskje blir en liten markering når jeg har den aller siste dagen på huset i slutten av januar, sier Ragnhild Ervik.