Konserten i Meierisalen er ikke den første opptredenen siden bandets storhetstid. I fjor sommer spilte de på Selbufestivalen. Det var mest for artighet og tidsfordriv at medlemmene i Ulvans ville gå sammen og spille konsert, forteller Ulmar Ulvan.

Fem uker på norsktoppen

Bandet, slik det ser ut i dag, ble stiftet i 1975. Ulmar Ulvan spiller trekkspill og orgel, Steinar Hansen er gitarist og Per Andersen er bandets vokalist og bassist. Det er det første bandet fra øyregionen som har spilt inn plate. Den første plata kom i 1979, og sangen ”Frierie hans Ola Husmann” lå på norsktoppen i flere uker i oktober og november 1979.

Elvis på trøndersk

Ulvans hadde et bredt repertoar årene de spilte sammen. Det var en god blanding av både gammeldans, populærmusikk og rock. Bandet spilte coverlåter av både Elvis og Creedence Clearwater Revival. De oversatte til og med en Elvis-låt til trøndersk.

Jentene var helt på styr når vi var på fest og spilte, de ville bare ha rock, hevder Ulmar.

Ulvans tenker å åpne konserten med Hitravalsen. Den var meget populær på åttitallet, og var selvskrevet i pensum i musikktimene på barneskolen. Teksten ble skrevet av naboen hans, Ragna Engvik, og melodien ble laget av Ulmar.