På «Sneakin’ In» åpner Therese Ulvan hjertet og synger om et sårt og vanskelig tema de fleste kan kjenne seg igjen i. Singelen handler om kjærligheten og sorgen etter et tap, og hvordan lukter, sanser og minner kan dra en brutalt tilbake til start, skriver plateselskapet.

Se videoen lenger ned i artikkelen.

Hitterværingen har opparbeidet seg 20 års fartstid i bransjen og har turnert verden rundt, vunnet priser - inkludert kulturprisen i hjemkommunen - og samarbeidet med store internasjonale artister.

«Sneakin’ In» er en nedstrippet og jordnær låt som ble sluppet fredag 22. april som en smakebit på hennes kommende album. Nå er også musikkvideoen klar.

- Det kan være små ting som et navn, en sang, en duft eller at man beveger seg i samme sted som man gjorde før, som åpner opp en luke i hodet og alle minnene kommer strømmende tilbake på godt og vondt. Man tror man har gått videre etter tapet, men så viste det seg at alle følelsen bare lå lagret, klare til å tas frem igjen. Kanskje det viser seg at man ikke var ferdig med å prosessere opplevelsen rett og slett. Jeg ville anerkjenne denne følelsen og ønsket å spille inn en låt med et tema og en følelsesstemning mange kan kjenne seg igjen i, forteller Therese Ulvan om låten.

- For meg handler denne låta om baksiden av medaljen når man åpner hjertet. Mange lever i konstant frykt for å bli såret, og tør derfor ikke å inngå meningsfulle forhold. Men jeg tror at hvis man våger å leve og kjenne på smerten og gleden og alle fargene som kommer, så ender man opp som en «rikere» person til slutt. Det å gjemme seg bak en mur for å unngå smerte, gir bare et fattigere liv. Og tro meg; mitt skip har seilt på noen skjær uti det store havet som man kaller livet, men man lapper seg sammen og blir faktisk sterkere og mer ydmyk etter hvert, sier hun.

Therese Ulvan er en artist som ikke er redd for å åpne sitt eget hjerte og slippe andre inn.

- Jeg tror at når vi dør, så ser vi hele mosaikken, og skjønner at de mørke dagene var der av en grunn; de formet oss og var en del av hele bildet som lager livet. Derfor er det ikke farlig å ha kjærlighetssorg, det gjør bare så innmari vondt, og derfor ville jeg synge om den følelsen for at sangen kan holde i handa til en som kanskje trenger det, forklarer Therese.