Mia Johanne Kofoed (26) skal førstkommende uke, delta i TV-programmet "Kakekrigen".

Glad i å bake

- Jeg er glad i å bake, men jeg må ha en anledning å bake til, sier Mia Kofoed og setter fram nydelige cupcakes og makroner på bordet.

Det artigste med baking, er å prøve noe nytt sier hun og det Mia lager og eksperimenterer med oftest, er cupcakes.

Aller helst baker hun til de hun kjenner, for å bake på bestillingen er hun ikke spesielt glad i.

- Jeg er perfeksjonist, så da passer ikke det meg, smiler Mia.

- Det artigste med baking, er å prøve noe nytt sier Mia og forteller at hun oftest baker og eksperimenterer med cupcakes. Her har hun laget to typer; en med kardemomme- og blåbær, den andre med sitron.

Kakekrigen

Mia Kofoed skal delta i den fjerde sesongen av bakeprogrammet Kakekrigen, som forøvrig er en av TV-kanalen FEMs største seersuksesser.

Serien går over fem uker, og hver uke samles det fem amatørbakere som skal konkurrere i å lage de beste bakverkene.

- Alle går videre i fra dag en men fra dag to går det ut en deltaker, før det i ukas siste episode er tre som kjemper om finaleplass, sier Mia.

Hver av ukesvinnerne går deretter videre til finalen hvor det til slutt kåres en hovedvinner årets Kakekrigen.

Dommerne i konkurransen er konditormester Lars Lian og matblogger Monica Csango, mens programlederen er Fridtjof Nilsen.

Når det kommer til bakeferdigheter, så vet hun at det finnes de som er bedre på det rundt om i øyregionen, påpeker Mia Kofoed raskt.

- Men jeg liker å utfordre meg selv. Dessuten synes jeg det er artig å få være med å lage TV. Da får jeg et innblikk i hvordan TV-programmene lages og alt det som foregår i kulissene. At det sendes er så som så.

Mia Johanne Kofoed (nr 5 fra venstre) med programleder Fridtjof Nilsen og sine bakekonkurrenter.

På TV for tredje gang

Mia har vært på skjermen to ganger tidligere, i programmene Killer Karaoke og Trinny & Susannah Oppdrag Norge.

- Dette blir den tredje serien jeg har medvirket i på ett og et halvt år.

I Killer Karaoke måtte Mia synge karaoke, mens hun ble utsatt for ulike hindringer som mus, taranteller og samtidig skulle plukke penger.

I Trinny & Susannah Oppdrag Norge fikk Mia gode råd og en makeover av de verdensberømte stylistene Trinny Woodall og Susannah Constantine.

- Det ble et fint møte med de to, og emosjonelt sterkt for meg, sier Mia og forteller at grunnen til at hun meldte seg på, var at hun hadde gått ned i vekt, men fortsatt kledde seg for å gjemme kroppen sin.

- Jeg gikk ned i vekt i 2011, men hadde aldri funnet ut hvordan jeg kunne kle den nye kroppen min, eller hva jeg kledde. Jeg var med andre ord med for å få en liten selvtillitsboost og kanskje tørre å utforske klesbutikkene mer.

Audition

Hver gang hun har meldt seg på ulike TV-program forteller Mia, så har det vært på innfall.

- Hvorfor ikke, har jeg tenkt og har helt glemt hva det er jeg har meldt meg på, fram til jeg blir oppringt.

Det skjedde i forkant denne TV-opptredenen også, og denne gang ble hun i tillegg innkalt til audition i Trondheim.

Der laget Mia en kreasjon bestående av to mandelbunner, suksesstertekrem og sjokoladeganache, toppet med franske makroner.

- I tillegg laget jeg sukkersnurrer smiler den bakeglade jenta.

Og bakevarene til Mia må ha falt i smak, for blant de mange amatørbakerne, ble hitterværingen plukket ut til å delta i konkurransen.

Mia forteller at hun i forkant Kakekrigen måtte på audition i Trondheim. Der lagde hun en kreasjon bestående av to mandelbunner, suksesstertekrem og sjokoladeganache, toppet med franske makroner.

Variert erfaring

Opptaket til årets Kakekrig ble gjort i Oslo i fjor høst.

- Jeg følger med på alt av bakeprogram, der i blant Kakekrigen og visste godt på forhånd hva det gikk ut på.

Mias fire konkurrenter var alle kvinner og det varierte stort hvor mye erfaring de hadde med baking i fra før av.

- I Kakekrigen får man en oppgave hver dag, forklarer Kofoed og de hadde fått alle oppgavene på forhånd forutenom én som dommerne bestemte.

Mia forteller at hun ikke ble nervøs av TV-kameraene. - Jeg var veldig opptatt av det jeg hadde å gjøre i konkurransen. Jeg ville vise dommerne hva jeg kan av baking.

Tiden gikk fort

Mia forteller at selv når TV- kameraene rettes mot henne, så blir hun aldri nervøs.

- I tillegg var jeg denne gang veldig opptatt av det jeg skulle gjøre i konkurransen. Jeg ville vise dommerne hva jeg kan av baking.

De hadde nitti minutter til rådighet og Mia tenkte hun skulle rekke mye, - men tida gikk utrolig fort, særlig på slutten.

I etterpå-klokskap skulle hun ønsket at hun hadde øvt litt mer på forhånd, - men jeg synes det er underholdning når ikke alt går på skinner, for slik er det jo tross alt virkeligheten og i baking.

Mia sier hun også burde gjort litt mer research så hun visste hva dommerne likte på forhånd, men ellers er hun godt fornøyd med sin innsats.

- Og mer enn det, kan jeg vel ikke si på nåværende tidspunkt, smiler Mia lurt.

Mia forteller at hun synes det er artig å få være med å lage TV. - Da får jeg et innblikk i hvordan TV-programmene lages og alt det som foregår i kulissene. At det sendes er så som så.

Piece of cake

Den 26. oktober skal Mia selvfølgelig se seg selv på Kakekrigen og det ser hun fram til.

- Jeg gruer meg ikke, for hva er det egentlig å grue seg til? Jeg var med i Killer Karaoke uten å kunne synge og sto i Trinny & Susannah-episoden i bare undertøyet og gråt, så baking på TV blir ikke en stor greie. Der har jeg alle klærne på og slipper å synge, så det blir "piece of cake", ler Mia Kofoed før hun til slutt tilføyer at det kanskje har blitt nok TV-opptredener på henne for ei stund nå.

- Men jeg skal ikke se bort i fra at jeg kan få et nytt innfall igjen.

Hvordan det går med Mia i Kakekrigen, kan du se på TV-kanalen FEM, når den første episoden med hitterværingen, sendes mandag 26. oktober.