Navn: Tove Cecilie Fasting

Alder: 53 år

Yrke: Driver av Sula fyrvokterbolig og Frøya tang og tare

Bor: Sula

Sivilstand: Singel

Aktuell: Har skrevet et åpent brev til Atbs ledelse om det endrede rutetilbudet til Sula.

Hvilke reaksjoner har du fått på leserbrevet ditt?

Jeg har fått svar fra Atb om at de har lest brevet og at de vil gi meg et svar. Det svaret har jeg ikke fått. Ellers har jeg fått bare positive tilbakemeldinger. Jeg er overrasket over den voldsomme reaksjonen. Brevet har jo spredd seg på Facebook også. Det er ut til at det å skrive brevet var som å trykke på en knapp. Nå blir det snart et møte i øyrådet. Nå begynner ting å skje.

Beskriv deg selv med tre ord.

Optimistisk, kreativ og snill

Hvordan vil du beskrive hverdagen din?

Den er variert! Jeg definerer i stor grad min egen arbeidsdag. Enkelte dager er ”papirdager”. Da jobber jeg med regnskap, faktureringer og slikt. Men finest synes jeg det er å være på sjøen. Dessuten har jeg en hund som krever sitt.

Hvilken egenskap skulle du ønske at du hadde?

Tålmodighet. Jeg skulle helst ha gjort alt i går. Jeg gjør mye spontant uten å tenke meg helt om. Slik som brevet til Atb. Det ble skrevet litt i affekt. Men innholdet står jeg for!

Hva gjør du om ti år?

Jeg håper jeg fortsatt er på Sula. For jeg stortrives der ute! I løpet av ti år har vi fått flere gjester i fyrvokterboligen. Jeg håper vi har fått i gang en kafé som serverer retter av tang og tare. Kanskje har helsekostbutikker og gourmetbutikker fått opp øynene for tang -og tareprodukter. Forhåpentligvis har vi flere arbeidsplasser på Sula i løpet av de neste ti årene.

Hva ser du på TV?

Jeg har ikke TV. Det står på ønskelista, men er ikke øvers på prioriteringslista. Jeg ser litt på PC. Men jeg har en avtale med naboen min, skjærgårdssykepleieren, om å ta en TV-kveld hjemme hos henne. Da skal vi synke godt ned i sofaen med noe godt i glasset.

Hva lytter du til i bilen?

Jeg lytter til P1.  ”Nitimen” er en klar favoritt. ”Kveldsåpent” liker jeg også godt å lytte til.

Er du best til å lytte eller prate i en samtale?

Jeg skravler mest. Ingen kommentarer er nødvendig. He he.

Hvilken kjent person ville du tatt med deg til en øde øy?

Hvorfor ham/henne? Da hadde jeg tatt med meg Pierce Brosnan, Daniel Craig. Det må være en James Bond-type. Han skulle fiske til oss og så kunne jeg lage maten. Han kunne bygd en liten hytte til oss og ellers varte meg opp. Jeg trenger vel ikke gå i detaljer.

Hva var den siste boken du leste?

”Uten personlig ansvar ” av Lena Andersson

Hva er ditt beste barndomsminne?

Jeg synes det var veldig hyggelig å bli med mamma og lillebroren min til Sentralbadet i Trondheim. Mamma var veldig glad i å ta morgenbad, så vi hadde med niste og spiste frokost i garderoben. Jeg liker fortsatt å svømme om morgenen. Men nå er det Pirbadet som gjelder. Og matpakke i garderoben har jeg slutta med.

Hva serverer du når du får gjester?

Det må bli noe med tare. Frityrstekt butare er god til snacks. Ellers er ovnsbakt fisk med fingertare veldig godt. Vi lager også en god pesto av grisetang, så pasta med tangpesto kunne også stått på bordet. Til dessert er en kake med sukkertang aktuelt.

Hva vil du vise gjestene av øyregionen?

Sula! Fyret er nå åpent for omvisning. Du ser hele verden fra det fyret! Jeg vil også anbefale gjestene å bo i fyrvokterboligen. Det er det mest eksotiske overnattingsstedet langs kysten. Det er et estetisk vakkert bygg. En tur med kajakk som avsluttes ved Terna Pøbb bør også stå på programmet.

Har du et godt tips til øyværingene nå i helga?

Ta en tur på sjøen. Og let i fjæra etter noe godt å spise.