Hitra kommune kulturenheten inviterer i dag (onsdag) til åpning av utstillinga «Karins billedverden». Her skal Karin Synnøve Ford vise fram sin sine bilder på Hitra i Hitra kultursenter.

Dette er tredje gang hitterværingen Karin Ford åpner separatutstilling på Hitra. Hun hadde sine første leveår på Hitra, før familien flyttet til Trondheim. I voksen alder flyttet hun tilbake til øya, og arbeidet i barnevernstjenesten i 17 år.

Nå er hun på gjestevisitt med ny utstilling. Tidligere har hun hatt utstilling i Kystmuseet og Innsia Kulturhus. Fra 29. april er det Hitra Bibliotek som er arenaen for Fords bilder.

- Det er fantastiske lokaler på dette biblioteket, sier Ford begeistret.

Ved tilfeldighet stakk hun innom biblioteket i fjor sommer, og ble overveldet.

- Det er helt unikt at et bibliotek har så flotte lokaler med mye lys og luft. Jeg gleder meg til å stille ut der, forteller Ford.

Karin Ford har eksperimentert med flere teknikker i løpet av årene. Blant disse er både akvarell og eggoljetempera. I de senere årene er det akrylmalingen som har fanget Karins interesse, og det er nettopp malerier i akryl og akryl/collage som blir publikum til del.

- Tidspunktet og lokalitetene er flotte! På ettermiddagstid etter jobb er det lett for folk å stikke innom utstillingen, mener Ford.

- Jeg gleder meg veldig til denne utstillingen, og ser frem til å se både kjente og ukjente fjes, smiler Karin Ford. Utstillingen blir hengende frem til 28. mai.

Se flere detaljer om utstillingsåpningen i lokalavisas kulturkalender