Noen kaller det «Syng med oss», andre sier «Allsang på sentralen», og populært er det uansett kallenavn. Det foregår på frivilligsentralen på Sistranda på Frøya på den torsdagen som er mest midt i måneden, og to uker før torsdagskafeen for pensjonistene.

– Vi begynte å leke med tanken om sangtreff etter å ha sett «Allsang på grensen», smiler daglig leder Britt Ohrø og de frivillige medhjelperne på Frøya Frivilligsentral.

Som tenkt så gjort, og sist torsdag arrangerte de allsang for tredje gang i historien.

Mye å velge i

– I dag kolliderer det med både eldrekino, og «Dansekafe» i Flatval grendahus i kveld, derfor er det noen tomme stoler her i dag, forklarer Britt Ohrø.

– Men på den aller første allsangen var det sytti stykker her, og det var egentlig alt for mange. Da var det fullt her! smiler hun.

På dagens treff kåserer Gutt-orm Reppe over Gulltransporten under krigen, men vanligvis er det sang som preger dette arrangementet.

ALLSANGLEDER: Torstein Iversen spiller trekkspill og leder an i allsangen på frivilligsentralen.

Torstein er trekkplaster

– Hva er så forskjellen på torsdagskafeen som foregår i det samme lokalet, og «Allsang på sentralen»? spør vi.

– På allsangen er det sangen som står i fokus, mens på torsdagskafeen er det mye mer prat og annet sosialt, forteller Ohrø.

Som nevnt hadde «Allsang på grensen» sist sommer Ari Behn som publikumsmagnet. På frivilligsentralen har de Torstein Iversen, og han trekker mange han også. Med trekkspillet på fanget leder han an allsangen, hvor det er sanger de fleste kan fra før, som synges.

Vil ha flere aktiviteter

Allsang-gjestene kan benytte seg av «Ut og hjem for en 100-lapp», slik at mangel på transport ikke skal være et stort hinder for de som vil delta.

Målet vårt er etter hvert og ha en aktivitet for de eldre på Frøya hver torsdag, opplyser daglig leder ved Frøya Frivilligsentral, Britt Ohrø.

Ohrø minner om at neste gang det blir allsang-arrangement er 11. februar, mens det allerede 28. januar er torsdagskafe i de samme lokalene.

KJENTE SANGER: Sangene som synges er tilpasset de som synger den, og her kjenner de fleste teksten på for eksempel Hvalfangervalsen.
KJENTE SANGER: Sangene som synges er tilpasset de som synger den, og her kjenner de fleste teksten på for eksempel Hvalfangervalsen.
ALLSANGLEDER: Torstein Iversen spiller trekkspill og leder an i allsangen på frivilligsentralen.