Texacola er et funky rythm n’ bluesband som ble startet som et prosjekt våren 2012. Flere av medlemmene i bandet har kjent hverandre i lang tid, og har spilt med hverandre i ulike settinger gjennom åra.

Debutkonserten gjorde bandet under Ørland Bluesfestival. Repertoaret, spillegleden, formidlingsevnen og energien medførte stående applaus flere ganger under konserten på Ørlandet.

Bandet gjorde også sitt inntog hos Tingvoll Blueslag tidligere i år. Tidens Krav hadde følgende og melde etter denne konserten:“Høydepunktene står i kø og urkraften får fri utfoldelse. Publikum glede seg til neste konsert.”

Øyværinger

Frontfigur og vokalist i Texacola er hitterværingen Therese Ulvan. Sammenmed bassist Pål M. Dahlø, med aner fra Frøya, var det disse som fikk ideén til bandet. Pål spiller også bass sammen med spelemannsnominerte Little Andrew.

På gitar finner vi ikke ukjente Skjalg M. Raaen. Trommeslager Håvard Sterten er den i bandet med lengst erfaring innen bluesen. Begge har spilt med mange av de største artistene i landet. Sistemann er Stein Jacobsen som trakterer piano og orgel. Stein finner du også i bandet Blue Aspic.

Sammen utgjør disse en solid bluescombo som vil sitt ypperste for at publikum skal få en stor musikalsk opplevelse. når de lørdag 24.august gjester Hopsjøbrygga.