Det er de eldste i dansegruppa som på onsdagkveld skal skildre livene til 18 fanger under 2.verdenskrig i form av dans på Kystmuseet. Året er 1942 og Europa er i krig.

- Forestillingen ”REDfiction” handler om 20 kvinners siste halvtime i livet i et gasskammer. Det er en veldig intens forestilling. Jeg tror dette er ganske nytt for øyværingene, og danserne mine er utrolig gode på å formidle. Det er sterkt, forteller koreograf Thomas Aleksander Voll.

Ulik erfaring er gruppas styrke

De tjue jentene, hvor sju er fra Frøya og resten fra Hitra, har svært variert erfaring med dans. Noen har danset i mange år, mens det for andre er første gang de står på en scene.

- Det er en av gruppas største styrker. Her er det veldig variert på erfaring og nivå, og det er min jobb å få frem det beste i alle danserne. Uavhengig av hvor mye de har danset tidligere, mener Voll.

Rom for tolkning

Forestillingen, som varer i ca. 40 minutter, består av 10 verk, alle med koreografi av Thomas Aleksander Voll. Selv om tid, sted og rom er ganske presist gitt, er det åpent for tolkning.

- Det er det som er så fantastisk med moderne dans. Det er åpent for tolkning. Når jeg ser det ferdige resultatet nå i ettertid, ser jeg helt andre ting enn jeg kanskje i utgangspunktet hadde sett for meg. Man kan trekke tråder til nåtiden, selv om det handler om andre verdenskrig, sier koreografen og håper så mange øyværinger som mulig tar turen for å oppleve en sterk danseforestilling.